Блекаут в Одесі: відключені від електроенергії всі споживачі, крім критичної інфраструктури

Відновлення електроживлення для побутових споживачів може зайняти більше часу через великий обсяг пошкоджень.

Нічна атака російських окупантів по Одеській області вивела з ладу практично всі електромережі. Через масштаб руйнувань в Одесі відключені від електроенергії всі споживачі, крім критичної інфраструктури.

Про це розповів у Facebook голова Одеської міської ради Геннадій Труханов. За його словами, ситуація дуже складна, але контрольована.

“Зараз у місті є водопостачання та водовідведення. Всі міські комунальні служби працюють в цілодобовому режимі. Працюють 11 районних котелень і більшість малих. Лікарні та пологові будинки забезпечені електроенергією та водою. Відкриті всі пункти незламності”, – йдеться у повідомленні.

Труханов додав, що фахівці ДТЕК працюють над ліквідацією пошкоджень.

Тим часом в Укренерго повідомили, що відновлення електроживлення для побутових споживачів може зайняти більше часу через великий обсяг пошкоджень.

“Ворог завдав нових ударів по енергетичних об’єктах в Одеській області. Пошкоджено частину магістральних високовольтних мереж та обладнання, внаслідок чого було знеструмлено споживачів Одеси та області. Поки ситуація в регіоні дуже складна. Ремонтні бригади НЕК Укренерго працюють над поданням електроживлення на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканал, очисні споруди”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.