“В сусіда є, а в мене ні”: прикарпатцям розповіли, як відбуваються вимкнення електромереж

Станом на 29 листопада, Івано-Франківська область отримала 59% від необхідного обсягу електроенергії.

Про це на оперативній нараді повідомив Ігор Пархуць, директор філії АТ “Центральна” АТ “Прикарпаттяобленерго”, пише Фіртка.

“Станом на сьогодні (29 листопада, – ред.) ситуація електромережі є контрольовано-складна. Якщо говорити про область і про місто, то фактично ми маємо на сьогодні 59% від необхідного обсягу.

Тобто 282 мегавати на область і відповідно дзеркально воно накладається і на місто. Якщо у звичайний режим ми споживаємо приблизно 450-480 мегават на область, то сьогодні ми маємо 282 мегават необхідної потужності.

Відповідно до цього і працюють ті графіки”, – розповідає Ігор Пархуць.

Зі слів директора філії на дані 282 мегавати є критична інфраструктура, яка не вимикається, а це 25% всього споживання.

“Це те про що ви кажете, що у когось там є живлення, а у вас немає. Ситуацію можна дуже просто пояснити: у нас вимикаються лінії 10 кіловольтів. Кожна лінія йде від відповідної високовольтної підстанції.

Якщо на тих високовольтних підстанціях розміщена критична інфраструктура: та сама котельня, чи лікарня, чи помпова станція, логічно, що та лінія вже не вимикається. Ми не можемо витягнути помпову станцію чи котельню і під’єднати її до головної підстанції.

Розуміємо, що на тій лінії, окрім об’єктів критичної інфраструктури є й енна кількість житлових будинків”, – пояснює посадовець.

Їх не від’єднують, адже технічно не можуть цього зробити. Однак, всіх інших споживачів, підприємства чи населення вимикають відповідно до графіків.

До слова, в Івано-Франківській громаді через відключення електромережі є проблеми із котельнями.

Також, франківцям пояснили, що влада не вливає на процес відключення світла в місті.

Читайте також  COVID-19: Прикарпаття отримує найбільше коштів за лікування хворих

Нагадаємо, відомо де в разі екстрених ситуацій в Івано-Франківську можна набрати води.

До слова, в Івано-Франківській громаді розгортають 100 пунктів обігріву

Крім того, якщо будуть масштабні відключення, то в Івано-Франківську на всіх під’їздах залишають інформаційні листівки. Там вказано, де в разі відключень можна буде набрати води, або знайти тимчасовий прихисток людям літнього віку, або жінкам з дітьми.

Попри це, очільник міста радить готуватися до найгіршого, рекомендує знайти місцеперебування в сільській місцевості або в індивідуальних будинках.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.