Троє українських морпіхів-розвідників втекли з російського полону

Із російського полону звільнили трьох морських піхотинців. Операцію з втечі розвідників з полону організувало командування ВМС України.

Про це написав нардеп від «Слуги народу» Ігор Копитін.

“Розкрию трохи деталей порятунку морпіхів-розвідків, яких на днях вдалося повернути з російського полону, та з якими зустрічався як представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Історія їх визволення вартує того, щоб про неї зняли фільм.

Хлопці під час бойових дій потрапили в полон до російських окyпантів. Їх утримували на непідконтрольній наразі території України. Про це дізналися у Командуванні ВМС та морської піхоти, де вирішили спланувати операцію, щоб спробувати витягнути хлопців з полону, бо своїх не кидаємо.

В результаті вдалося організувати втечу розвідників з полону, а потім переправити їх на підконтрольну Україні територію. Наразі хлопці у безпеці та їх життю нічого не загрожує.

Окремо хотів би зазначити, що участь у операції по їх звільненню приймав миколаївець, «кіборг» та захисник «Азовсталі» Артем Дибленко, який нещодавно сам повернувся з ворожого полону. Та офіцери морської піхоти з позивними «Лютий», «Баркас» та «Омега», які фактично спланували цю операцію. Нажаль, наразі не можу назвати їх імен, але після закінчення війни ми розкажемо їх історії. В тому числі, історію мого товариша Дмитра з позивним «Омега».

Дякую всім, хто долучився до планування та реалізації надскладної та ризикованої спецоперації. З такими захисниками ми однозначно переможемо російську нечuсть.”

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.