Перейшли за посиланням – втратили гроші: жінок ошукали інтернет-аферисти

У Хмельницьку інтернет-аферисти надсилають посилання для оформлення покупки або доставки. Перейшовши за ним, громадяни вводять свої дані, після чого з їхніх рахунків списуються грошові кошти.

“48-річна хмельничанка розмістила в інтернеті оголошення про продаж одягу. Під приводом купівлі з потерпілою зв’язалася невстановлена особа, яка надіслала їй фіктивне посилання на оформлення доставки в один із месенджерів. Після того, як жінка ввела особисті дані, з її рахунку було списано понад 21 000 гривень”, – розповіли у поліції.

Додали, що такий самий випадок стався ще з однією жителькою обласного центру, яка намагалася продати дитячу сукню на одній з інтернет платформ, але перейшовши за посиланням для оформлення замовлення, яке надіслали шахраї, потерпіла втратила майже 2 000 гривень.

Поліцейські просят громадян бути обережними під час купівлі-продажу на просторах інтернету:

“Усю переписку ведіть лише на офіційному сайті, не переходьте у інші месенджери та не переходьте за посиланнями, які вам відправляють в особисті повідомлення. Це можуть бути посилання на фішингові сайти. Бережіть свої кошти!”, – наголосили правоохоронці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.