У росії “партизани” почали боротися з мобілізацією і закликають до виходу з рф

Активісти з російської національної республіки Башкортостан заявили про створення збройного підпілля. Паралельно до боротьби закликає відомий башкирський політичний біженець Руслан Габбасов.

Вони пропонують чоловікам чинити опір мобілізації на війну проти України, а натомість піти у підпілля та боротися за вихід республіки зі складу російської федерації. Про це пишуть російські ЗМІ.

Вихід Башкортостану зі складу росії
Анонімні башкирські націоналісти вже продемонстрували майбутнім бійцям шеврони з ісламською символікою. Паралельно з цим 21 вересня, в день, коли російський диктатор володимир путін оголосив у росії часткову мобілізацію, з’явився анонімний канал “Комітет башкирського опору”, який закликає до насильницьких протестів проти мобілізації та російської влади, зокрема до підпалів військкомату та офісів політичних партій.

Обидві організації виступають за вихід Башкортостану зі складу росії. Адміністратори у своєму першому посту написали, що канал “створений для організації національного опору в Башкортостані проти путінської влади”.

До такої боротьби закликає відомий активіст Руслан Габбасов, лідер башкирської організації, якого 2020 року визнали екстремістом у росії, у зв’язку з чим йому довелося шукати політичний притулок у Литві. Він очолює організацію “Башнацполіт”, в Telegram-каналі якої також розповідається про боротьбу за вихід зі складу росії.

Після оголошення мобілізації на війну проти України багато башкирів залишили країну. Інші вирішують втекти, щоб уникнути мобілізації.

“Вони не хочуть воювати за імперію. Вони вважають, що це не наша війна. Чому башкири мають помирати за “російський світ” десь в Україні? Українці нам нічого поганого не робили, а імперія завжди нас давила. Вони давили нашу башкирську мову., вони садили наших лідерів. Чому ми зараз маємо за них воювати?”, – каже Габбасов.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.