Зима цьогоріч буде аномальною: коли чекати сильних морозів та снігу

Цьогорічна зима здивує усіх українців. Так, за прогнозом синоптиків, морозів варто очікувати в січні, а от снігом цьогоріч зима не порадує.

Експерт Андрій Фліс з посиланням на дослідження екваторіального регіону Тихого океану ENSO і систему довгострокового прогнозування UKMO говорить, що в цілому в Україні очікується менше норми показника снігових опадів.

Найменше снігу випаде на південному заході країни, а найбільше на півдні Херсонщини, в Криму, Одеській області.

Погода буде під впливом високого тиску, тому не буде ні снігопадів, ні накопичення снігу. Нормальний рівень снігового покриву буде тільки в Одеській області, на півдні Херсонщини і в деяких частинах Харківської, Сумської та Полтавської областей.

Погода на січень 2023

Погода буде сніжною, морозів варто очікувати значних. Крім того, в деяких частинах Європи будуть спостерігатися снігові опади, але температура повітря буде недостатньо низькою, щоб сніг накопичувався в низинах.

Погода на лютий

Сніговий шар накопичиться на півночі і заході України в останній місяць зими, тоді як на інших територіях очікуються помірні снігопади.

Сніг впливає на клімат

«Сніговий покрив важливий, оскільки при таненні снігу збільшуються запаси вологи в ґрунті, використовуваної рослинами влітку. До того ж, сніг впливає на тепловий режим ґрунту і повітря, захищаючи землю від проникнення низьких температур. У той же час, сніг впливає і на температуру повітря: він робить її нижче», — говорить експерт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.