Буданов назвав українську армію найдосвідченішою у світі та пояснив, чому ж вона тренується за кордоном

Такого досвіду, як у ЗСУ, немає наразі в жодної з армій світу.

Очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що українська армія на сьогодні – найдосвідченіша через масштаби війни та досвід, який здобувають у ній ЗСУ.

Про це голова військової розвідки розповів у\в ефірі телемарафону 14 жовтня.

Буданов пояснив, що розв’язана Росією війна проти України – перша абсолютно конвенційна війна від часів Другої світової, адже в боях застосовуються всі види озброєнь. Тому такого досвіду, як у ЗСУ, немає наразі в жодної з армій світу.

“Більшого досвіду, ніж у нашої армії, зараз немає ні у кого в світі, і зараз це ніхто жодним чином не ставить під сумнів, і з радістю обмінюються з нами досвідом”, – зауважив очільник ГУР.

Він також пояснив, чому українські військові навчаються та готуються за кордоном. За словами Буданова, це вимушений захід, адже скупчення великої кількості бійців на навчальних полігонах України є ризикованим.

Голова розвідки наголосив, що після війни відбудеться чимало зміну у військовій стратегії. Ці зміни залежатимуть саме від перебігу цієї війни.

Буданов високо оцінив і роботу української розвідки: інформацію вдається здобувати на випередження, і жодні дії ворога не є несподіванкою для України.

Зауважимо, 14 жовтня в Україні святкують День захисників і захисниць. З цієї нагоди свої вітання висловив президент Володимир Зеленський, який назвав ЗСУ абсолютними героями та людьми з великої літери.

А головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний подякував за службу бійцям і бійчиням, які “зупинили ворожу навалу і поховали міф про непереможність російської армії”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.