Українців попередили про важку зиму: Що буде з електрикою та чи дадуть тепло у квартири

Поки українці відчувають наслідки масованого ракетного удару, окупанти продовжують бити по об’єктах критичної інфраструктури. В Україні потрібно зменшити споживання електроенергії з 17 до 22 годин на 25%, щоб уникнути планових відключень. Про це під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Щоб уникнути планових відключень, ми маємо досягти свідомого зменшення споживання електроенергії з 17 до 22 годин в цілому по Україні на 25%. Тому закликаємо бізнес долучитися до свідомого споживання і в зазначений період, з 17 до 22 години, вимикати зовнішню світлову рекламу та інші енерговитратні прилади. Такий відповідальний підхід дозволяє нам мінімізувати застосування графіків відключення”, – сказав він.

Також Денис Шмигаль закликав українців придбати теплий одяг та ліхтарики і ретельно приготуватися до зими. Адже мінімально допустима температура у квартирах під час майбутнього опалювального сезону становитиме 16 градусів тепла.

“Не будемо прикрашати дійсність – ця зима буде важкою. Тому ще раз закликаємо всіх ретельно готуватися до зими. Бажано, аби в кожної родини був запас необхідних базових речей: теплий одяг, свічки, ліхтарики, батарейки. Це важливо підготувати на випадок, якщо внаслідок масованих ракетних обстрілів зникне світло чи тепло”, – зазначив Денис Шмигаль.

Він повідомив, що центральна та місцева влада накопичили достатню кількість енергоресурсів, підготували мережі, закупили додаткове обладнання. Також наразі забезпечуються ремонти пошкодженої інфраструктури.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.