Торік найчастіше приїжджали з Білорусі та Росії: міграційні процеси на Прикарпатті

У 2021 році на Прикарпатті всіма міграційні потоки охопили 14,5 тисяч людей, з них 68% — переміщувались в межах області, 27% — в інші регіони України, 5% — в інші держави.

Про це журналістці Фіртки повідомили у Головному управлінні статистики в Івано-Франківській області.

У розрахунку на 1 000 людей наявного населення області кількість прибулих склала 10,7 людини, кількість вибулих — 10,2 людини, міграційний приріст — 0,5 людини.

Як і у 2020 році, кількість прибулих на Прикарпаття перевищила кількість вибулих, внаслідок чого міграційний приріст населення становив 758 людей, а торік — 396 людей.

Міграційний приріст в кількості 1 938 людей спостерігався в Івано-Франківському районі, в той час, як у решти районах області відбулося міграційне скорочення:

Калуському — на 488 людей,
Коломийському — на 438,
Верховинському — 157,
Косівському — на 83,
Надвірнянському — на 14 осіб.
У межах області змінили реєстрацію місця проживання 9,9 тисячі прикарпатців, переважав рух населення із сільської місцевості у міську. За рік кількість населення у міській місцевості збільшилась на 382 людини.

З інших регіонів України прибуло 3,9 тисячі людей, вибули — 3,3 тисячі людей. Найбільше мігрантів як прибули, так і вибули у Львівську, Тернопільську, Чернівецьку, Закарпатську області та місто Київ.

Значні потоки регіональних мігрантів прибули також з Хмельницької, Харківської, Рівненської, Дніпропетровської, Київської, Донецької та Одеської областей.

З інших держав на територію області прибули 667 людей, а за межі України вибули 485 людей.

Найчастіше з області мешканці виїжджали до Індії, Чехії, Німеччини, Польщі, Нігерії, США, а серед прибулих переважали мігранти з Білорусі та Російської Федерації, Казахстану та Латвії.

Активнішими серед мігрантів, як і в попередні роки, були жінки. Вони домінували у міграційних потоках як прибуття — 57,2%, так і вибуття — 56,6%.

Читайте також  На Прикарпатті трапилася смертельна ДТП

За віковим цензом переважали потоки мігрантів працездатного віку, які склали майже дві третини від загальної кількості відповідно прибулих та вибулих мешканців області, у віці від 0–15 років — майже по 23%, у віці старше за працездатний — по 11%.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.