Суд арештував майно калушанина Віталія Хемича, якого підозрюють у привласненні зібраних на ЗСУ коштів

Калуський міськрайонний суд розпочав розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Віталію Хемичу, якого підозрюють у незаконному використанні благодійних пожертв з метою отримання прибутку.

Підозрюваний позиціонував себе волонтером, який надає допомогу Збройним силам України та особам, які потребують допомоги у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, вказавши посилання для перерахування грошових коштів на особистий рахунок. Він розмістив відповідні публікації та пропонував свої послуги користувачам соціальної мережі, проте реального наміру виконувати обіцяне не мав.

Загальна сума благодійних пожертв, які незаконно використав підозрюваний з метою отримання прибутку, становить 1 171 113, 34 грн.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримала та просила застосувати щодо юнака запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У разі встановлення застави клопотала, щоб вона була не менша за завдану шкоду.

Захисник та його підопічний просили застосувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із встановленням технічних засобів контролю, оскільки підозрюваний контактував з потерпілими і відшкодував майже усі завдані збитки, регулярно з’являвся на виклики до слідчого і суду. Активно з власної ініціативи сприяв у розслідуванні кримінального правопорушення, щиро розкаюється.

У зв’язку з необхідністю встановлення розміру відшкодування завданої підозрюваним шкоди у судовому засіданні оголошена перерва.

Крім того, суд цього дня розглянув клопотання про арешт майна підозрюваного. В ході проведення досудового розслідування, згідно з інформацією, отриманою від Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, встановлено, що підозрюваному належить рухоме та нерухоме майно, інформує пресслужба суду.

Враховуючи тяжкість злочину, в якому підозрюється юнак, суд вирішив накласти арешт на все майно, яке належить підозрюваному на праві власності.

Читайте також  Опалювальний сезон у Франківську під загрозою зриву

Арешт майна носить тимчасовий характер, оскільки остаточне рішення про те, що належить вчинити з майном, яке арештоване, суд винесе при ухваленні вироку.

Засідання перенесли. У Калуському суді не обрали міру запобіжного заходу для псевдоволонтера Віталія Хемича

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.