СБУ викрила відомого блогера, який дискредитував ЗСУ

Служба безпеки України задокументувала дезінформаційну діяльність одного з відомих столичних блогерів, які поширюють російську пропаганду в Києві.

Він знімав провокативні відео під час руху військових колон чи автомобілів українських захисників територією столичного регіону. У своїх стрімах він ображає наших захисників, а також намагається фотографувати їхні обличчя та номери машин. Про це повідомили у Службі безпеки України.

За інформацією СБУ, відзняті сюжети він публікував на власній інтернет-платформі та в соцмережах. Кремлівські пропагандисти використовували цей контент для виготовлення замовних передач і фейкових новин. А провокативне відео спецслужб рф було використано для поширення дезінформації про громадянську позицію та патріотичні настрої мешканців Київської області.

У Telegram-каналі відомого українського політика Антона Геращенко з’явилась інформація про те, що горе-блогером виявився творець порталу “ДТП.kiev.ua” Влад Антонов. Саме він у столиці знімав колони українських військових, їхні особи та номерні знаки автомобілів. Цей контент активно використовували кремлівські пропагандисти для підготовки рекомендованих ефірів та фейкових новин.

“Також Антонов публічно ображав волонтерів та вимагав гроші за розміщення публікацій на підтримку наших Захисників. Блогеру повідомили про підозру, йому загрожує до п’яти років позбавлення волі”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, блогер публічно ображав українських волонтерів і вимагав у них гроші за публікації на підтримку ООС.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.