Постановка жінок на військовий облік буде добровільною: ВР у першому читанні ухвалила законопроект

Верховна Рада України проголосувала в 1-му читанні законопроект про те, що військовий облік жінок в Україні має бути добровільним.

Про це повідомила народна депутатка України Роксолана Підласа на своїй сторінці у Фейсбук.

Також вона нагадала, що Міноборони відстрочило постановку жінок на військовий облік до 1 жовтня 2023 року.

“Верховна Рада проголосувала в 1 читанні законопроект, про те, що військовий облік жінок в Україні – ДОБРОВІЛЬНИЙ. Раніше Міністерство оборони відстрочило широкий облік (за багатьма професіями) до 1 жовтня 2023 року. Впевнена, на той час Рада ухвалить законопроект загалом”, – написала Підласа.

У свою чергу екс-народний депутат та політик Борислав Береза повідомив, що за добровільну постановку на військовий облік проголосували 276 народних обранців. За його оцінками, до 1 жовтня 2021 року законопроект встигнуть ухвалити загалом, оскільки друге читання буде проведено за скороченою процедурою.

“Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект про добровільну постановку жінок на військовий облік. “За” – 267 депутатів. До другого читання законопроект готуватиметься за скороченою процедурою. Це означає, що до 1 жовтня встигнуть ухвалити. Сподіваюся, що президент не тягтиме із підписанням і це непорозуміння буде вирішено вчасно”, – написав він у своєму Telegram-каналі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.