З початку великої війни загинули 69 бійців з Івано-Франківської громади, ще 21 воїн зник безвісти — Марцінків

69 військовослужбовців з Івано-Франківської територіальної громади загинули з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, ще 21 воїн зник безвісти. Про це в інтерв’ю Суспільному повідомив голова громади Руслан Марцінків.

“Також є бійці, які потрапили у полон до російських окупантів. Полон — це ще не кінець, полон — це ще можливість повернутися додому. Але статистика постійно збільшується, громада велика”, — каже Руслан Марцінків.

Голова Франківська розповідає, окрім місцевих полеглих військовослужбовців, на Алеї слави у Чукалівці ховають бійців і з інших регіонів України, де тривають бойові дії.

“Ховаємо ще тих героїв, які родом з Донецької та Луганської областей. Рідні попросили, їм немає вже куди повертатися, де поховати. Вже було троє таких бійців”, — каже Руслан Марцінків.

З його слів, сім’ям загиблих з міського бюджету виплачують одноразову допомогу у розмірі 100 тис. грн, а також встановлюють щомісячну доплату.

“Це — окрім державних виплат. Ними займаються у військкоматі. Також ми ухвалили рішення виплачувати таку ж суму родинам зниклих безвісти бійців, в яких пройшов термін два місяці. Є ситуації, коли офіційно зафіксовано, що дружина подала заяву в поліцію, відкрили кримінальну справу. В дуже багатьох випадках є свідки, що ця людина — вбита, просто не могли забрати тіло. Тоді ми теж виплачуємо”, — каже Руслан Марцінків

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.