Це не про губи і пружні сідниці. Три секрети сексуальності, які повинна знати кожна жінка

Багато хто вважає жіночу сексуальність вродженою рисою характеру, втім стати привабливою для чоловіків можна у будь-якому віці.

У колонці для Styler психолог та сексолог Альона Щербань пояснює, як віднайти свою природну сексуальність.

Підтримка батьків або психолога
Жіноча сексуальність починає формуватись у досить ранньому віці – з чотирьох до п’яти років. В цей період дівчинка активно вивчає своє тіло, роздивляється себе у дзеркалі, торкається обличчя, вух, носа… Іноді батьки, не розуміючи що відбувається, можуть зупинити цей процес. “Не торкайся себе!”, “Чому ти засунула руку в трусики? А ну дістань! Що люди скажуть?” – цими словами вони блокують перший контакт майбутньої жінки зі своєю сексуальністю.

Друга спроба прийняття власного тіла відбувається у пубертатному періоді (12-17 років), коли дівчинка порівнює себе з іншими дівчатами. Вона переживає якщо у подружок вже виросли груди, а у неї ще ні. Вважає себе невдахою, якщо у когось довші ноги і кругліші стегна. Якщо батьки не підтримають доньку словами про те, що її тіло прекрасне і вони люблять її просто так, дівчинка почне сумніватися у собі.

В одному з інтерв’ю американська актриса Дженніфер Еністон розповіла, що у підлітковому віці мама називала її “гидким каченям” та казала, що з такою зовнішністю її перспективи у кіно досить примарні. Як наслідок, коли увесь світ визнав актрису секс-символом, вона відвідувала психолога, який допомагав їй полюбити своє тіло.

Тож батьки не повинні економити компліменти для доньки та усіляко її підтримувати.

Сексуальність – це спосіб життя
Жінка, яка не змогла встановити контакт з власною сексуальністю у дитинстві, починає вимагати визнання своєї привабливості від партнера. По суті партнер перетворюється на батьківську фігуру, яка надолужує втрачене і дохвалює її. При цьому жінка може залишатись самокритичною, не відчуваючи себе красивою та бажаною.

Читайте також  Депресія? Оксану звільнини з дерслужби! Вона вже 3-ій міcяць живе в торговому центрі (відео)

Якщо ж чоловік забув сказати черговий комплімент (або взагалі їх не робить, бо не має такої звички) жінка провалюється у власні дитячі травми, її самооцінка падає і вона починає шукати нового партнера, який поверне їй впевненість.

Насправді ж, головне, що потрібно зрозуміти жінкам: сексуальність – це спосіб життя. Це те, що ви відчуваєте кожної миті, а не в певні моменти, коли чуєте компліменти чоловіків.

З чого почати
Якщо жінку радує власне тіло і вона добре його знає – у її сексуальності можна не сумніватись. Як правило, її рухи плавні та привабливі для інших: чоловіки буквально зчитують цю сексуальність. Коли ж жінка тілом незадоволена, її невпевненість передається у кожному русі: оскільки м’язи затиснуті – рухи виходять грубими. Чоловіки це теж чудово зчитують. Прагнучи стати сексуальною жінка може скільки завгодно себе змінювати – зробити красиві губи, активно займатися спортом, гарно одягатися – але якщо у неї немає контакту з тілом і вона не вважає себе привабливою, передати іншим відчуття драйву і сексуальності не вийде.

Іншими словами, сексуальність живе всередині нас і жодним чином не пов’язана з красивими губами та пружними сідницями.

Тож перше, з чого варто почати шлях до своєї сексуальності – з любові до власного тіла.

Для початку спробуйте відчути, які емоції ви отримуєте коли тіла торкається одяг. Що відчуваєте при контакті з постільною білизною. Чи подобається вам, коли по тілу біжить тепла або холодна вода. Зрозумійте, що вам приємно, а що ні.
Не намагайтесь розкрити сексуальність через одяг, макіяж або прикраси – це не завжди допомагає. Зовнішній вигляд має бути віддзеркаленням вашого внутрішнього стану. Жінка у старих джинсах яка випромінює внутрішню енергію, завжди буде привабливішою для чоловіків ніж невпевнена у собі дама у красивій вечірній сукні.
Робіть собі компліменти, хваліть себе за маленькі перемоги. Впорались зі складним проєктом – “Я супергероїня!”. Приготували смачний пиріг – “Я крута господиня!” Хваліть себе кожного дня, щоб мозок почав сприймати вас як супергероїню. Ще одна порада: припиніть спілкуватися з токсичними людьми, які свідомо занижують вашу самооцінку.
Розглядайте власне тіло у дзеркалі. Вам треба звикнути до нього і полюбити. Якщо потрібно попрацювати над пресом або сідницями – займіться спортом. Це додасть вам впевненості.
Полюбити себе допомагає медитація. Приділіть 10-15 хвилин щодня дихальним вправам (можна сидіти у тиші або ввімкнути приємну музику). Під час медитації намагайтесь відчути красу та світло всередині. Вчіться їх випромінювати. Як тільки ви побачите красу всередині себе, ви знайдете ключ до своєї сексуальності.

Читайте також  “Через 7 хвилин після госпіталізації”: На Кіровоградщині померла жінка з коронавірусом

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.