Де не включать опалення взимку: у Кабміні озвучили прогноз

В Україні опалювальний сезон взимку 2022-2023 років найважче проходитиме на території Запорізької області. Крім того, під загрозою зриву опалювальний сезон у тимчасово окупованій території.

Про це повідомила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі Національного телемарафону, повідомляє “Слово і Діло”. Вона зазначила, що на всіх тимчасово окупованих територіях України очікується дуже тяжке становище з опалювальним сезоном.

Проте найгірша ситуація буде на тимчасово окупованих територіях у Запорізькій області, оскільки окупанти просто імітують підготовку до опалювального сезону. Українцям фактично доведеться мерзнути взимку.

“Важкою буде ситуація в Запоріжжі. Енергодарі, Мелітополі, Бердянську – усі ці міста, на жаль, поки що знаходяться під тимчасовою окупацією. Окупант імітує підготовку до опалювального сезону. Ми розуміємо, що газопроводи, ймовірно, неможливо буде відремонтувати”, – пояснює член Кабміну.

У деяких містах опалювальний сезон взагалі не розпочнеться. “Є міста, які фактично будуть без опалення – Мелітополь, у тому числі. Саме тому ми говоримо – евакуюватися і не вірити ворожій пропаганді про те, що все буде гаразд. Тому що, як ми розуміємо і про це ще раз говоримо, ворог хоче утримувати наших людей там, використовуючи їх як живий щит”, – розповіла вона.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.