Надважкі часи ще попереду: Волкер заявив, що навесні РФ почне новий етап військових дій в Україні

Колишній спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що навесні Росія почне новий етап військових дій в Україні. За його словами, надважкі часи ще попереду, оскільки прийдешня зима буде важкою для Європи, України та навіть для Росії.

Про це він заявив, спілкуючись з українськими журналістами. За словами Волкера, США будуть надавати не тільки військову допомогу, але і фінансову та гуманітарну.

“Треба розуміти, що надважкі часи ще попереду. Але Україна зробила величезний прогрес, щоб опинитися там, де вона є зараз. Треба готуватися, що важко після зими буде, бо буде наступний етап військових дій. Війна триватиме наступного року і весною, і влітку”, – зазначив американський дипломат.

Він також зазначив, що наразі підтримка України дуже сильна серед обох партій, а також – у палатах Конгресу, в Білому домі та суспільстві.

“Враховуючи таку підтримку, я не бачу, щоб рівень підтримки знижувався. Достатньо великі кошти зарезервовані до кінця цього фіскального року та наступного”, – додав Волкер.

Нагадаємо, Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу (NATO) Єнс Столтенберг припустив, що розв’язана Росією війна проти України закінчиться за столом переговорів. Про терміни він говорити не став. Водночас зазначив: скільки це буде потрібно, НАТО продовжить допомагати українцям, щоб посилити їхні позиції.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.