У лікарнях Маріуполя пoмирaє кожен 4-й пацієнт: У місті немає ліків (відео)

Умови життя в окупованому Маріуполі продовжують погіршуватись. Одна з найкритичніших ситуацій склалася в медицині. На сьогоднішній день у місцевих лікарнях помирає кожен четвертий пацієнт. Про це у Telegram повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

За словами Андрющенка, в окупованому місті гострий дефіцит медичних працівників та медикаментів.

“Ліків не вистачає, цинічно пропонують “купити” в аптеках, які частково належать наближеним до Пушиліна фірмам, частково – Тернавському, який віддає частину прибутку кримінальним структурам Іващенка (читай Петра Іванова). Задля облаштування “нормальних” умов для російських військових, людей розміщують по коридорах. Через брак персоналу – фактично кидають на самоті. Звідти і надвисока смертність.”, – пише радник мера.

Андрющенко зазначає, що у найкритичнішому стані перебувають інсулінозалежні жителі: привезений з Росії ендокринолог приймає лише один раз на тиждень в одній лікарні. Він же роздає інсулін у шприцах.

“Тому щастить не всім. Ситуацію сумісності, підбору інсуліну взагалі ніхто не контролює. Просто медицини немає в місті. Жодної, крім ілюзорної”, – пише чиновник.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.