Історична маячня Путіна: що і чому наговорив кремлівський диктатор?


«Ми покажемо вам, що для України означає справжня декомунізація», – відрізав Владімір Путін, стиснувши у гніві кулаки та зуби. І це не фраза кінозлодія у всесвіті зоряних війн. Це частина промови президента російської федерації. Після цього він визнав окуповані території Донбасу «незалежними державами», а по всій лінії фронту відновилися бойові дії. Та крім бажання війни в історичному опусі Путіна були глибші мотиви.
Свою промову Путін почав із того, що споконвічно на землях України населення сповідувало православ’я та називало себе “руськими”, натякаючи на те, що ніби українського народу історично не існувало. І це – брехня. Попередня самоназва українців – русини, походить від назви держави Русь зі столицею в Києві. До речі, в ті часи на місці Москви існувало лише болото. І русини, тобто українці, не розмовляли «єдиною російською мовою». Насправді, вчені встановили, що давньоруська мало чим відрізняється від сучасної української мови.
За словами Путіна, нібито Ленін та радянські керівники помилково дозволили народам Російської імперії отримати власну державність. Наче, Ленін придумав Україну. Що ж… У Київському літописі, який склав ігумен Видубицького монастиря, йдеться про те, що в 1187 році переяславський князь Володимир Глібович пішов у похід на Посульське порубіжжя, на половців, і під час походу він сильно захворів і помер.
«И плакашасѧ по немь вси Переяславци… ѡ нем же Ѹкраина много постона», – мовиться в літописі. Тобто дуже тужили за ним. Понад 800 років тому сучасні українські землі вже називали Україною!
1648-ий рік. Повстання Богдана Хмельницького і проголошення гетьманської держави, яка попри всі старання Москви, проіснувала аж до кінця XVIII століття!
9-те січня 1918-го року. Центральна рада проголошує незалежність Української народної республіки. Україну тоді визнали частина великих європейських держав. Наша держава протрималася до 1922-го року, поки остаточно не впала під ударами більшовицької росії того ж таки Леніна.
Владімір Путін одержимий Україною. Важливо розуміти, що росія ніколи не змириться із незалежністю своїх колишніх сателітів і минулих радянських республік. Справді, одним із постійних лейтмотивів правління Путіна були його невпинні спроби підірвати незалежність України та завадити виходу країни зі сфери впливу росії. Він особисто одержимий думкою про те, що СРСР, а не лише Україна, був «історичною росією», і вважає, що розпад Радянського Союзу несправедливо відрізав мільйони росіян від їхньої батьківщини. Оскільки він – автократ, його точка зору переважає.
Це відчуття імперського занепаду визначає політику Путіна щодо України. Його нинішні дії відображають зростання усвідомлення того, що Україна безповоротно вислизає від росії.
Українці мають сили, аби раз і назавжди знищити імперію. Аби вона більше ніколи не турбувала мирні народи. Підтримуємо ЗСУ і зберігаємо порох сухим!

Читайте також  У людей, які досягли 50 років, запитали, що б вони змінили, якби повернулися на 20 років назад. Безцінні поради!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: