“Мати – у церковному хорі, а батько служить у ЗСУ”: Подробиці про поліцейського, який влаштував смeртeльний наліт у Рівному

Поліцейський спецпризначенець Микола Полюганич, який застрелив бійця територіальної оборони під час нальоту на обмінник у Рівному, тривалий час працював за кордоном, а в поліції прослужив лише кілька місяців. Місцеві жителі вважають його сім’ю дуже забезпеченою і не можуть зрозуміти, що ж змусило “правоохоронця” піти на пограбування і навіть – вбити людину.

Наліт на пункт обміну валют
Те, що сталося у Рівному 19 липня, потрясло багатьох українців. А що озброєний наліт на пункт обміну валют здійснив поліцейський – просто не вкладається в голові.

Під час нападу загинув 42-річний мешканець Рівного Роман Ніколайчук, котрий намагався затримати грабіжника. Чоловік зайшов до магазину (власником якого є його дружина), коли 27-річний співробітник Львівської роти поліції особливого призначення (колишній “Беркут”) погрожував касиру пістолетом та вимагав віддати усі гроші.

Злочинець завдав тероборонівцю кількох ножових ударів, а потім відкрив вогонь – джерела OBOZREVATEL стверджують, що з табельної зброї. Медики швидкої намагалися врятувати чоловіка, але проведені реанімаційні заходи результатів не дали – він помер.

Відомо, що з перших днів війни Роман Ніколайчук був членом добровольчого формування територіальної громади Рівного.

Після невдалого нальоту спецпризначенець переодягнувся, змінив номерні знаки на позашляховику та рвонув на трасу. Його затримали вже за 100 км від Рівного.

Багата сім’я та коп на “крузаку”
У селі Дрогобицького району, звідки родом Микола і де жили його батьки, люди шоковані подією. Місцеві жителі вважають, що він зруйнував не лише своє життя, а й близьких.

“Сім’я хороша, батьки – дбайливі господарі. Скажу так: вони не якісь прості сільські жителі, а досить багаті люди. Раніше їздили на роботу до Москви, Чехії, Німеччини. Зараз мама Миколи, наскільки я знаю, не працює – співає у церковному хорі, а батько пішов служити у Збройних силах України. Не знаю місце дислокації, але точно служить”, – поділилася місцева мешканка Ольга.

Читайте також  Чи справді гoлoдує підозpюваний у вбuвcтві Іринки Мукоїди?(відео)

За її словами, вона знала Миколу з дитинства. За її словами, батько змалку привчав сина до праці. Хлопець ріс активним, спортивним, пройшов строкову службу в армії – у внутрішніх військах, а потім протягом кількох років працював за кордоном у Чехії.

Кілька років тому Микола одружився, а минулого року став батьком.

“Ось так виховуєш дитину і не знаєш, як потім усе складеться. Це страшно”, – каже місцева мешканка.

За твердженням джерела OBOZREVATEL у правоохоронних органах, причиною злочину могли стати наркотики. Під час затримання у позашляховику Полюганича виявили таблетки метамфетаміну – це один із найсильніших наркотичних синтетичних психостимуляторів.

Сам же підозрюваний у важкому злочині під час обрання запобіжного заходу в суді зізнався, що у нього були борги. Водночас поліцейський спецпризначенець щомісяця отримував близько 50 тисяч гривень – дуже гідну зарплату, а їздив на Toyota Land Cruiser. Цей автомобіль Миколі батьки подарували на весілля.

На суді Микола Полюганич сказав: “Вбивати я не хотів, я каюся, що я зробив. Прошу вибачення у рідних, але вбивати я не хотів”.

Джерело стверджує, що Полюганича у 2021 році затримували за п’яне водіння, проте тоді постає питання – як його взяли на роботу в поліцію. І якщо інформація про те, що він вживав наркотики, підтвердиться, як це могли не помітити?

Нині Микола Полюганич перебуває у слідчому ізоляторі. За напад та вбивство бійця ТрО йому загрожує аж до довічного ув’язнення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.