«Підвали — це взагалі не укриття»: Ексзаступниця мера Львова про очне навчання школярів

Ексзаступниця мера Львова з гуманітарних питань Галина Слічна повідомила, якщо школи повернуться до офлайн-навчання, основний тягар відповідальності за безпеку учнів ляже на плечі директорів.

Слічна впевнена, що потрібно внести зміни до законодавства, аби чітко розписати алгоритм, за яким дитина зможе навчатись в українському навчальному закладі.

«Я також за те, щоб діти навчались офлайн, були присутніми на уроках у школі, адже це для них самих дуже важливо. Але більш важливим є те, що діти мають навчатись у безпечних умовах. Ці умови мають бути такими, щоб, просто кажучи, батьки були спокійними, що їхня дитина в безпеці. Якщо немає гарантії безпеки для дітей, у час війни, то треба організовувати дистанційне навчання. Окрім того, дуже багато дітей перебуває ще й досі за кордоном. Тому всі моменти потрібно добре продумати і так само на рівні держави прийняти зміни до законодавства — як діти, які перебувають за кордоном, мають навчатись онлайн і отримувати відповідні документи про навчання. Чітко розписати алгоритм, за яким дитина зможе навчатись в українському навчальному закладі», — сказала Галина Слічна.

Ексзаступниця мера заважила, що важливе збереження життя дитини, а освіту можна буде надолужити.

Також, Галина Слічна повідомила, що шкіл, які розташовані в безпечних будівлях, одиниці, їх у місті не так багато.

Гална Слічна розповіла, що підвали — не укриття та діти не зможуть спокійно почуватися в підвальних приміщеннях.

«Потрібно чітко розуміти, скільки дітей у цих підвальних приміщеннях може перебувати. Адже школи у нас є і по тисячі, і по півтори тисячі дітей. Про це треба було думати раніше. Крім того, кожен заклад варто розглядати індивідуально. Персональна відповідальність за безпеку дітей лежить на керівнику навчального закладу, і саме він нестиме відповідальність за те, як будуть почуватися діти. Я розумію, що всі можуть зараз сказати — «йдемо на навчання». Але хто за це відповідатиме? Тут важко прогнозувати, враховуючи те, що відбувається і в інших містах. Насправді все дуже небезпечно.

Читайте також  Укриття та оцінювання вчителів: Держслужба якості освіти визначила чотири стратегічних завдання

Є підвальні приміщення, де розміщені старі труби, інженерні мережі не в належному стані. Це треба найперше приводити до пуття, аби там не було грибка, вологості — багато нюансів. Як дитині переключатися з підвального приміщення на навчальний процес, якщо тривога триває дві години? Все це треба розписувати в деталях і над кожною дрібничкою міркувати”, — пояснила Слічна.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.