Директор департаменту охорони здоров’я Мирон Матейко йде з посади

Директор департаменту охорони здоров’я Мирон Матейко йде з посади, щоб очолити обласну екстрену допомогу.

img_3689_-1

Від голови ІФ ОДА голові облради поступила пропозиція щодо призначення керівника обласної екстреної медицини теперішнього очільника департаменту охорони здоровя Мирона Матейка.

Про це йшлося сьогодні на засіданні профільної комісії облради. За словами Матейка, це його власне бажання.

«Постійно звільнялися директори департаменту. А я сам виявив бажання. Я бачив екстрену допомогу у Польщі, я оцінив кроки, які зробив Похмурський. Якщо буде працювати екстрена меддопомога в такому ідеальному варіанті, як я вбачаю це може врятувати не одне життя», – відмітив Мирон Матейко.

За словами Матейка, це його власне рішення «піти від надто напруженої роботи».

Нагадаємо, Івано-Франківська обласна рада звільнила Володимира Похмурського з посади головного лікаря обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Таке рішення обранці прийняли 9 грудня, під час засідання сесії.

Присутні відмітили, що для них таке рішення Матейка дещо несподіване. Депутат облради та голова медичної комісії Манолій Піцуряк пообіцяв йому свою підтримку.
«Мироне Федоровичу, це ваш вибір. – зазначив Піцуряк. – Якщо ви таки не передумаєте, моя підтримка буде за вами, бо ви та людина, яка зможе керувати колективом та забезпечити роботу».

Також наголосив на виконанні угоди про співпрацю між лікувальними закладами.

Присутній Ігор Білик, голова профспілкової організації ЦЕМД зазначив, що після рішення сесії були збори труд колективу та профспілки на яких було прийняте спільне рішення до голови облради, Департаменту щодо пропонованої кандидатури Ігора Бойчука.

«Колектив у нас дійсно великий, майже 1,5 тисячі людей в цілій області. Від нас ми планували кандидатуру Бойчука Ігора, бо він в цій галузі постійно крутиться. Але Мирон Матейко також спеціаліст у своїй галузі», – зазначив Білик./blockquote>

Микола Дроняк заступник голови комісії зазначив, що зранку отримали звістку, яка стала несподіваною. «Ми вже рік з вами працюємо, може ви все таки ще подумаєте», – відмітив Дроняк.

Керівник Коломийського відділення ЦЕМД відмітив, що керівником навіть станції може бути людина яка попрацювала певну кількість років у ньому: «Ми вже в Коломиї таке пройшли. При всій повазі до Мирона Федоровича, ми його дуже побажаємо, та при зборах ми просто хочемо бачити на посаді Ігоря Бойчука».

Голова комісії Манолій Піцуряк зазначив, що «в даній ситуації коли Володимира Похмурського призначали «він так само не мав досвіду в організації, але ми його призначили».
Відтак, поставивши на голосування питання усі сім членів комісії рекомендували його до розгляду на сесії.

ДОВІДКА ФІРТКИ:

Ігор Бойчук – заступник директора Центру екстреної медицини та медицини катастроф

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.