ЄС затвердив сьомий пакет санкцій проти росії: що туди входить

Під санкції потраплять кілька десятків російських фізичних та юридичних осіб

Учетвер, 21 липня, Європейський Союз підтримав впровадження сьомого пакета санкцій проти країни-агресора. Нові обмеження частково заборонятимуть імпортувати золото до країн ЄС, а також заморозять активи найбільшого банку “Сбербанк”.

Відповідну інформацію на своїй сторінці в соцмережі оприлюднила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

“Держави-члени погодилися з нашими посиленими, продовженими санкціями ЄС проти кремля. Я вітаю це. Це посилає потужний сигнал москві: ми будемо тримати високий тиск скільки завгодно”, — йдеться в тексті публікації.

Додамо, що напередодні, заступник голови МЗС Литви Арнольдас Пранцкявічус у своєму Twitter-акаунті анонсував впровадження нових санкційних обмежень проти росії.

“У ЄС щойно схвалили новий пакет санкцій проти росії, який включає заборону на золото, новий експортний контроль, заморожування активів “Сбербанку”, санкції проти більш як 50 фізичних та юридичних осіб, включаючи політиків, воєначальників, олігархів, пропагандистів”, — йдеться у повідомленні заступника голови литовського МЗС.

Варто зазначити, що за словами голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, Європа має намір продовжити всі чинні обмеження проти країни-агресора до кінця січня 2023 року, коли запланований наступний їх перегляд. Сьомий пакет санкцій європейські чиновники характеризували як “підтримку та узгодження”.

А провідний дипломат ЄС Жозеп Боррель повідомляв, що персональні санкції проти російських фізичних та юридичних осіб передбачатимуть замороження їх активів та обмеження свободи їх пересування.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.