Реактивні системи HIMARS наганяють жах на росіян: Експерт пояснив, чому

Окупанти бояться та панікують.

Американські реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) HIMARS, що надійшли на озброєння ЗСУ, вже наробили багато проблем російським загарбникам. Окупанти панікують і дуже бояться цих систем.

Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі 24 каналу.

За його словами, специфіка роботи систем HIMARS така, що вичислити, звідки був залп, дуже складно: самонавідні ракети, які управляються супутником при наведенні на ціль, можуть летіти по складній траєкторії. Крім того, проміжок часу, коли українські захисники прибувають на місце і розгортають установку, звідки вони роблять постріли та повертаються – дуже малий, буквально кілька хвилин.

“Поки водій веде автомобіль до наступної точки, у цей час координатор задає наступні цілі. Не потрібно стояти на місці і ці процедури вирішувати. Тому HIMARS – фактично як фантом, тому його так бояться окупанти”, – зазначив Мусієнко.

Зараз росіяни намагатимуться знищити системи HIMARS, додав експерт.

Раніше військовий експерт Сергій Грабський висловив думку, що для перелому у війні та перемоги над РФ Україні необхідно як мінімум 300 систем залпового вогню нового покоління, такого типу як HIMARS або M270 MLRS.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.