У США українку-патріотку вбuв колишній чоловік, після чого скоїв самoгyбствo: Деталі історії

У місті Ліг-Сіті штату Техас 64-річний Кент Джеймс застрелив свою 43-річну українську ексдружину Юлію Джеймс-Дікіну.

Вбивство матері трьох дітей сталося 6 липня у будинку подружжя. Після скоєного чоловік застрелив і себе.

Про це повідомив місцевий телеканал ABC13.

Представник поліції Ліг-Сіті Джон Гріффіт повідомив, що правоохоронців викликав сусід подружжя. До нього одразу після вбивства прибігли перелякані діти Юлії та Кента. Вони сказали сусідові, що “їхній батько стікає кров’ю” та “йому терміново потрібна допомога”. Характер поранень подружжя свідчив про те, що Кент спершу вистрелив у Юлію, а потім скоїв самогубство.

“Немає жодної інформації про те, чому це сталося. Не було жодних попередніх дзвінків, не було записки чи сварки”, – повідомив представник поліції.

Друзі загиблої, яких розшукали “Факти”, розповіли, що жінка мешкала у США близько 15 років. Юлія мала активну проукраїнську позицію та від 2014 року активно допомагала українській армії. Після повномасштабного вторгнення Росії до України Юлія вивезла до США своїх батьків. Сама ж постійно відвідувала проукраїнські мітинги та цілодобово тримала зв’язок з українськими військовими, аби дізнатися, чим треба допомогти.

Однокласниця та подруга загиблої українки Людмила розповіла, що Юлія була родом із Вознесенська Миколаївської області. За її словами, коли жінка познайомилася в Інтернеті з майбутнім чоловіком, у неї була донька від першого шлюбу Валентина. Нині вона вже доросла і навчається в Європі. У шлюбі з Кентом у Юлі народилося ще двоє дітей. Лері зараз 13, а Алексу – сім років.

“Сама Юля завжди була врівноваженою та спокійною, і за її поведінкою ніяк не можна було сказати, що вона нещасна. Навпаки, вона мала безліч захоплень і планів. Я думала, що в них із чоловіком усе гаразд. Але коли на новий рік Юля приїхала до України (це був її останній приїзд), вона повідомила, що розлучається. Обговорювати подробиці не хотіла. Просто сказала, що тепер вільна і рухатиметься далі”, – розповіла подруга загиблої.

Читайте також  Apple презентувала iPhone 11 (фото)

Людмила також повідомила, що за словами Юлії, чоловік почав дивно поводитися. Він почав збирати величезну кількість різних зовсім непотрібних речей та забороняв не те, що їх викинути, а навіть на сантиметр пересунути. В якийсь момент Кент для своїх речей орендував гараж і кілька складських приміщень. Він не міг розлучитися із жодною річчю.

“Навіть оформивши розлучення, вони залишилися жити під одним дахом. Будинок був спільний, і вони ніяк не могли його поділити. Про неадекватну поведінку Кента розповідала і наша однокласниця, яка живе у США – вона його бачила і помітила деякі дивні речі. Найімовірніше, він збожеволів. Інакше пояснити вбивство матері своїх дітей, з якою прожив 15 років, неможливо”, – розповіла подруга українки.

Зараз діти перебувають з рідним братом Юлії та його дружиною. Подружжя має намір взяти над дітьми опіку.

Людмила також сказала, що мрією Юлії було полетіти в космос.

“Вона дуже захоплювалася цією темою. Наскільки мені відомо, її друг полетів у космос від NASA. Юля теж прагнула співпрацювати з цією організацією. Сама вона спеціаліст з мікро- та макроекономіки, але космос був її мрією. І я чомусь була впевнена, що вона рано чи пізно свого досягне. На жаль, цьому не судилося статися”, – розповіла подруга.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.