Бумеранг завжди повертається навіть якщо ви не вірите: цитата Омара Хайяма

Зла не роби – поверне бумерангом, не плюй в криницю – будеш воду пити…

Наші вчинки вертаються до нас бумерангом. Є приказка: «Якою монетою платиш — таку здачу отримаєш», а в Біблії сказано: «Що посієш, те й пожнеш».

Прилітає назад те, що ми відпускаємо у цей світ і хороше, і погане. Я багато разів чула, що люди, які вчинили щось погане, живуть собі приспівуючи і ніякої розплати за скоєне… Проте життя каже, що «зворотне» неминуче.

Олексій жив у орендованій квартирі. У його маленькому містечку роботи було мало, контингент переважно запійний, зарплати маленькі, перспектив ніяких. Він намагався збирати на власне житло — виходило погано. То одне, то інше, оскільки Олексій мільйонами не володів, то постійно доводилося залазити в заповітну «заначку». Банки відмовляли у іпотеці. Так тривали роки.

Якось, повертаючись з роботи, Олексій краєм вуха почув тяжке зітхання. Так зітхають від безвиході, ніби кажуть: “Нічого не вдієш. Доля”. Він повернув голову. Трохи осторонь протоптаної стежки на снігу лежав здоровенний пес. Лежав досить давно, бо на нього вже встиг нападати пристойний шар снігу, і якби пес не зітхнув, Олексій пройшов би повз нього.

Собака мабуть потрапив у капкан і вирвався, бо передня лапа була роздроблена. Пес був виснажений, весь у ковтунах, але глянув на хлопця ясними, людськими очима сповненими туги і трохи надії.

– І що з тобою робити? У мене і дому нема!

Олексій акуратно взяв собаку на руки і потяг додому. Усю свою заначку він витратив на лікування 7-річного пса.

Зробили операцію, поставили спиці, прокололи уколи. І пес одужав. Олексій назвав його Грім. А коли квартирна господиня дізналася про нового постояльця, відразу вказала хлопцю на двері, давши два тижні на пошуки нового житла.

Читайте також  Задихається від кашлю і плаче: матір зняла моторошне відео з дитиною, яка захворіла на коронавірус (ВІДЕО)

Але ніхто не хотів здавати квартиру молодому чоловікові зі здоровенним псом. Термін перебування у тимчасовому житлі катастрофічно закінчувався, а йти бідолахам було нікуди. Думка знову відправити Грома надвір навіть не приходила Олексію на думку.

І тут … з банку прийшла смс-ка, яка говорила: “Вам схвалена іпотека”. І це за кілька років постійних спроб отримати її. Вже за три тижні Олексій та Грім переїхали до власного будинку з ділянкою.

Творіть добро – воно має властивість повертатися!

І за погані вчинки спрацьовує закон бумерангу. Нехай не завтра, нехай через роки, але час розплати неминуче настає. І якщо вам здається, що щось залишилося безкарним, то це лише здається.

Закон бумерангу незаперечний. Його не можна оминути, обдурити, обхитрувати, з ним не можна домовитися.

І якщо з вами вчинили погано, не мстіться, знайдіть у собі сили дати всесвіту покарати кривдника.

Прекрасні вірші Омара Хайяма можуть послужити своєрідною настановою:

Зла не роби – поверне бумерангом,
Не плюй в криницю – будеш воду пити,
Не зневажай від тебе нижчих рангом,
Колись мо доведеться щось просити.
Не зраджуй друзів, не знайдеш заміни,
Кохання згубиш – не повернеш знову,
Себе ти не дури, бо взнаєш ціну,
Брехнею проти себе чиниш змову.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: