Мер Одеси Труханов заявив, що його “турбує зростання ненавuсті до всього російського

Міський голова Одеси Геннадій Труханов висловився проти перейменування вулиці Пушкінської у місті. Також він заявив, що його турбує зростання ненависті до всього російського.

Про це Труханов заявив у коментарі виданню The New York Times. За його словами, Одеса є міжкультурною столицею України.

“Ні. Я б цього не підтримав. Одеса є міжкультурною столицею України. Мене турбує зростання ненависті до всього російського”, – відповів Труханов на питання про перейменування вулиці Пушкінської.

Водночас він не виключає, що Путін може завдати удару по центру Одеси, де зосереджені пам’ятники архітектури і культури.

“Той, хто здатний на Бучу, Маріуполь, на те, що відбувається поблизу Миколаєва, здатний на все. Цього ми навчилися”, – сказав мер Одеси.

За словами Труханова, йому сумно бачити, як Росія руйнує свої претензії бути культурною нацією.

Як відомо, одна з вулиць у центрі Одеси носить ім’я російського поета Олександра Пушкіна, який недовго жив у цьому місті в 1823 році.

Нагадаємо, 13 червня Труханов заявляв, що виступає за перейменування вулиць і площ Одеси, названих на честь Росії або її діячів. Зокрема, за його словами, потрібно перейменувати такі вулиці, як Новомосковська, Бородинська, Курська, Воронезька, Чапаєва.

Також він зазначив, що у 24-х одеських вулиць немає назв українською мовою, тому вони мають бути перекладені. Ще 19 вулиць повинні отримати нові назви, оскільки пов’язані з комуністичним і тоталітарним режимом.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.