Данілов повідомив, де Росія утримує полонених захисників Маріуполя

Переговори щодо звільнення полонених захисників Маріуполя, які героїчно боронили українське місто від російських окупантів, тривають.

Більшість полонених військовослужбовців із Маріуполя росіяни вивезли і утримують на тимчасово окупованій території Донецької області. Проте достеменно невідомо, що там перебувають усі військові.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону.

За його словами, у полоні так званої “ДНР” перебуває значно більше, ніж 200 українських військових.

“Ще раз наголошую: кількість людей це не 100 і не 200 осіб, це значно більше. І тому сказати, що всі там перебувають, ми остаточно не можемо. Ми точно можемо сказати, що переважна більшість, може і всі, перебувають на Донеччині”, – сказав він.

Данілов також зауважив, що обговорювати обмін полоненими слід обережно, оскільки це дуже чутлива тема і є ризик зриву переговорів.

“У цих процесах бере участь не тільки наша країна, є міжнародні інституції, які допомагають у цьому. Тут головне – не нашкодити. І багато не треба говорити. Будемо чекати, щоб ті домовленості, які є, обов’язково були виконані, і всі хлопці і дівчата, які сьогодні в полоні, які пройшли Маріуполь, обов’язково повернулися живими і здоровими. Ще раз наголошую: тут головне зараз – не зробити зайвих кроків, щоб агресор не звинуватив нас у зриві тих чи інших речей. Це дуже тонка річ”, – додав секретар РНБО.

Тим часом рідні воїнів, які героїчно захищали “Азовсталь” і нині перебувають в російському полоні, звернулися до міжнародних ЗМІ із закликом відвідати колонію в окупованій Оленівці та показати, в яких умовах росіяни утримують їхніх близьких. За їхніми словами, вони не чули голосів оборонців “Азовсталі” відтоді, як бійці покинули завод. Лише інколи воїни пишуть рідним “+” або “норм”, але більше жодної звістки про них немає.

Читайте також  "Не треба прикриватись "патріотизмом": Правий сектор закрив для Віталія Козловського сцени Франківська

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.