Поліція порушила справи про загuбель у війні 12 тис. цивільних

Війна, яку на нашій території розв’язала Росія, забрала дуже багато життів. І насамперед постраждали мирні жителі. Поліція України розслідує кримінальні провадження за фактами загибелі понад 12 тисяч наших громадян. Про це розповів голова Національної поліції України Ігор Клименко, повідомляє видання “Інтерфакс-Україна”.

” По Україні ми отримали повідомлення, відкрили відповідні кримінальні провадження щодо загибелі понад 12 тисяч людей, знайдених, зокрема, у братських могилах “, – сказав він.

За словами Клименка, понад 1500 цивільних загинули лише на території Київської області під час окупації росіянами. У Бучі, Ірпені, Гостомелі та Бородянці людей розстрілювали просто на вулицях з автоматів, танків та бронетранспортерів. Також багато тіл було знайдено у своїх будинках та квартирах.

Голова Національної поліції України розповів, що з приводу братських могил поки що рано називати конкретні цифри, але щотижня правоохоронці виявляють нові тіла.

“У Бучі в одній такій могилі було поховано 116 людей, були поховання поменше – по 5-7 осіб. Жителі збирали тіла загиблих та ховали у парках”, – додав він.

Клименко зазначив, що наразі близько 1200 тіл мирних громадян не ідентифіковані. Річ в тому, що це тривалий і кропіткий процес, оскільки багато тіл перебувають у стані гнильного розпаду.

“У тих родичів, які зверталися до нас на “гарячу лінію”, відбираємо ДНК, потім профілі цих родичів порівнюємо з профілями загиблих, похованих, розстріляних, яких не змогли впізнати. Родичі мають бути лише прямі – мама-папа-рідні діти. Тільки так ми працюємо ”, – підсумував Клименко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.