Готові підписати з Україною угоду щодо припинення “громадянської війни” – заява Кремля, всі подробиці

Росія оголосила, що готова продовжити переговори з Україною щодо припинення бойових дій. Про це 31 травня на зустрічі з президентом Мозамбіку Філіпе Ньюсі заявила речник Ради Федерації Державної думи Росії Валентина Матвієнко, повідомляє російський “Інтерфакс”.

За словами чиновниці, РФ “відкрита для переговорів”, але для ухвалення дипломатичних та мирних рішень “потрібна воля двох країн”.

Матвієнко сказала, що Москва готова “до підписання угоди, яка припинила б громадянську війну в Україні та призвела до миру”.
В той же час, спікер Радфеда РФ стверджує, що російська сторона “не бачить зворотну реакцію з боку Києва”.

Нагадаємо,що переговори про закінчення війни Україна та Росія ведуть на рівні делегацій. Відбулося чотири очні раунди (останній – 29 березня у Туреччині). Крім того, делегації говорили у відеоформаті.

На даний час, як повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, переговорний процес припинено, бо з російського боку немає конкретики, яку можна було б обговорювати.

В Офісі президента України наголошували, що припинення вогню без відведення російських військ є неприпустимим, оскільки призведе лише до того, що РФ продовжить контролювати частину територій України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба говорив, що не вірить у можливу домовленість із Росією про режим припинення вогню, оскільки РФ не прагне миру, а можливу паузу у військових діях використовує для накопичення сил.

Президент України Володимир Зеленський у свою чергу неодноразово говорив про готовність говорити з Путіним і ще у березні закликав главу Кремля “своїми ногами виходити звідти, де він там є”, і прийти на зустріч у будь-яку точку світу, крім України, Росії та Білорусі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.