У Франківську з’явилося безкоштовне кафе для переселенців

В Івано-Франківську за фінансової підтримки єврейського проєкта LifeChanger працює безкоштовне кафе для внутрішніх переселенців, які постраждали під час війни.

Автором ідеї є директор єврейської релігійної громади в Івано-Франківському регіоні Ігор Пельман, пише ПІК з посиланням на “Вікна”.

“Ідея волонтерського кафе з’явилася в мене з перших же днів війни, коли переселенці почали прибувати до нашого міста і брали наші продуктові набори зі сльозами на очах. І ми вирішили, що потрібно допомагати цим людям”, — зазначив очільник громади.
Щодня з понеділка по п’ятницю кафе відвідують 260 людей, які обідають гарячими та смачними стравами: супами, другим, салатами, випічкою та напоями. Щоп’ятниці представники єврейської громади також можуть отримати хали.

Для того, щоб нагодувати всіх охочих, волонтери-кухарі щодня готують близько 120 літрів перших страв та 70 кілограмів гарнірів. Для людей з хворобами шлунково-кишкового тракту передбачене дієтичне меню, а стареньким та людям з обмеженими можливостями їжу привозять прямо додому.

Відвідувачі можуть не тільки поїсти у волонтерському кафе, а й отримати безплатну юридичну консультацію, або полегшити серце під час розмови з психологом-волонтером.

Волонтерське кафе працює з 12:00 до 14:00 за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Бельведерська, 17.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.