Губернатор Прикарпаття запланувала створити найкращі в Україні умови для переселенців

Губернатор Прикарпаття запланувала створити найкращі в Україні умови для переселенців.

Під час робочої поїздки на Снятинщину очільниця Прикарпаття відвідала центр тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, зокрема один з місцевих навчальних закладів громади, Снятинський психоневрологічний інтернат та Залучанський дитячий будинок-інтернат – заклади, які стали прихистком для людей, котрі потребують особливого догляду.
Насамперед, зазначене стосується маленьких безпомічних діток, яких врятували від безжалісних убивць і ґвалтівників та котрі потребують медичної та реабілітаційної допомоги.
Вартує уваги той факт, що в Снятинську громаду з інших областей, де велися бойові дії, влаштовано дітей з інвалідністю, які переміщені з Дружківського дитячого будинку-інтернату Краматорського району Донецької області.
Загалом, свою другу домівку на Снятинщині знайшли понад 2100 внутрішньо переміщених осіб. Сюди прибули з регіонів, що першими зазнали жорстокої воєнної агресії навали орків, і їм забезпечили належні умови проживання.
Чимало людей сьогодні проживають у приватному секторі, хтось знайшов прихисток у державних і комунальних закладах соціальної сфери, які спеціально облаштовані для тривалого перебування. Також, організовано харчування, надання необхідної медичної допомоги.
У ході ознайомлення з умовами перебування внутрішньо переміщених осіб у Снятинській територіальній громаді губернатор пообіцяла, що Івано-Франківщина зробить все для того щоб тут було комфортно проживати людям, які змушені були покинути власні домівки через російську агресію та активні бойові дії.
При цьому, керівництво області активно працює над залученням міжнародних донорів і громадських організацій задля допомоги внутрішньо переміщеним особам та створення для них належних умов перебування в регіоні. Так, в області заплановано будівництво цілого житлового кварталу.
“Наша область стала другою домівкою для людей, котрі втратили житло, своїх рідних, роботу та друзів. Сьогодні ми гостинно приймаємо їх тут, на Прикарпатті, та звертаємося до усіх, хто через війну втратив дім, приїжджати на Івано-Франківщину”, – зазначила голова ОВА Світлана Онищук.

Читайте також  Чоловіки-переселенці, які привезли родини на Прикарпаття, повинні протягом 48 годин стати на військовий облік, - Марцінків

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.