Залишились порожні стіни: священники УПЦ МП винесли усе майно з церкви на Львівщині, яку передали ПЦУ. Фото

У місті Дрогобич, що на Львівщині, священники УПЦ МП, яких відсторонили від проведення богослужінь у місті, а церкву на вимогу парафіян перевели в ПЦУ, винесли з церкви все цінне майно. Усе майно було придбано на кошти громади.

Про це повідомили на сайті Дрогобицької міської ради.

Сьогодні, коли люди прийшли до храму Іова Почаївського, аби провести тут першу спільну молитву за Україну, стало зрозуміло, що священники УПЦ МП готувались до такого сценарію.
В храмі залишились порожні стіни.

В церкві немає предметів іконостасу, вивезена абсолютна більшість ікон та церковних атрибутів.

Більше того, як стверджують прихожани храму, які раніше відвідували цю церкву, з території зникли дзвони, а з двох будівель, розташованих на території церкви, навіть зрізали хрести.

Цікаво, що все це відбулось ще до моменту прийняття комісією рішення та опечатування храму.

“Керівництво громади повністю підтримало рішення громади про перехід з московського патріархату до Православної Церкви України.

Сьогодні тут відбулось перше богослужіння. Однак зайшовши всередину, ми були шоковані, бо церква пуста.

Видно, що священник готувався до відходу, – вони забрали усе, що було придбане за кошти громади. Але ми тішимось з того, що на одну українську церкву стало більше”, – розповів заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч.

Відомо, що громада уже створили комісію, яка проведе інвентарний опис майна, після чого люди звернуться із заявою у поліцію.

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.