“Був дуже впертий, впевнений в собі”. Дружина загиблого Героя Івана Ільківа поділилася спогадами

16 травня жителі Новицької та Калуської громад попрощалися з 28-річним Героєм війни Іваном Ільківим, жителем села Завій. Його молоде життя обірвалося 11 травня о четвертій годині ранку на Луганщині.

Дружина Світлана Ільків поділилася з “Вікнами” спогадами про свого чоловіка. Каже, що у нього було багато чеснот.

“Він був дуже впертий, впевнений в собі, дуже розумний, добрий, веселий, дуже правильний, справедливий”, — пригадує Світлана.

Іван Ільків народився 9 липня 1993 року. Навчався у Івано-Франківському фізкультурному коледжі на вчителя фізкультури. Займався боксом. 2012 року служив на Луганщині.

2 березня 2022 року після повномасштабного воєнного вторгнення росії зголосився до ЗСУ. Це рішення чоловік твердо прийняв самостійно, повернувшись із Польщі.

“Хоча його всі просили не їхати… Я казала, що беру дитину і їду до нього, але він твердо вирішив їхати і захищати нашу Україну… Якщо він щось вирішив, його було неможливо переконати”, — розповідає дружина.

Іван Ільків загинув 11 травня о четвертій годині ранку від двох куль у живіт і однієї в ногу, прикривши хлопців. А перед трагічною подією врятував двох українських військових, які заблукали, та разом із побратимами прийшов на допомогу хлопцеві з контузією.

Світлана Ільків каже, що її чоловік був і дуже хорошим сім’янином і люблячим батьком для 3-річної донечки Алінки. До речі, п’ять років тому тоді ще майбутня сім’я брала участь у телевізійному проєкті “Чотири весілля”, у якому отримала перемогу.

Свято пара вирішила зіграти в українському стилі з дотриманням більшості національних традицій: молоді розламували коровай, щоб зрозуміти, як розподілиться бюджет в сім’ї, а також пригощали гостей українським борщем зі сметаною та справжнім калуським самогоном. Ресторан був прикрашений декором у синіх тонах, що відповідало кольору весілля, обраному нареченою.

Читайте також  На фронті загинув Роман Чуфус з Прикарпаття, коли намагався допомогти пораненим побратимам

Світлана та її наречений Іван познайомилися ще в дитинстві і навіть не підозрювали, що створять сім’ю, коли стануть дорослими. На шляху до свого щастя пара пережила різні випробування, зокрема, відстанню та часом.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.