Поблизу Білогорівки на Луганщині ліквідовано 500 окупантів: координати надали місцеві сили опору

Завдяки наданій силами спротиву Луганщини інформації, ЗСУ розбили війська РФ поблизу Білогорівки: мінус пів тисячі окупантів та 80 одиниць ворожої техніки.

Наразі на Луганському напрямку ворог зосередив основні зусилля на взятті під повний контроль Сєвєродонецька.

У перших числах травня аналітичний відділ ГІ “Права Справа” отримав оперативну інформацію щодо планів командування російських окупаційних військ здійснити передислокацію особового складу і важкої бронетехніки через понтонну переправу в районі с. Білогорівка.

Білогорівка розташована на кордоні Донецької та Луганської областей. Відстань від селища до дороги Лисичанськ-Бахмут приблизно 7 кілометрів. Варто зауважити, що у разі встановлення противником контролю за дорогою Лисичанськ-Бахмут переривається останній шлях прямого сполучення підконтрольної частини Луганської області з Донецькою областю та рештою України.

9 травня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що понтонна переправа, яку російські війська 8 травня звели через Сіверський Донець в районі Білогорівки на Луганщині, знищена. Проте бої тривають, оскільки певну кількість військ загарбникам вдалося переправити на інший бік.

“Скажу коротко: переправа вже знищена. На ранок. Багато техніки валяється на березі, щось впало в річку”, – сказав він.

Вранці 10 травня Гайдай повідомив про те, що територія Білогорівки майже зачищена від російських військ, які переправилися річкою. “Самі понтони і вся їхня техніка вже знищені. На нашому березі опинилися близько 80 рашистів, полювання триває, залишилося трохи”, – додав він.

Річ у тім, що російським окупантам вдалося налагодити декілька понтонних переправ через річку Сіверський Донець.

Самі координати понтонних переправ, місць скупчення важкої бронетехніки і особового складу окупантів поблизу с. Білогорівка отриманні місцевими джерелами “Права Справа” були передані представникам розвідтовариств.

Примітно, що на наступний день ЗМІ з посиланням Генштаб ЗСУ повідомили, що ЗСУ вщент розбили окупантів, які встановили понтонні переправи і намагалися форсувати річку Сіверський Донець.

Читайте також  Прикaрпaття втрaтилo на вiйнi ще 10 захисникiв Укрaїни: Вічна пам’ять і слава Героям

Як повідомлялося, 11 травня російське командування направило близько 550 військовослужбовців 74-ї мотострілецької бригади 41-ї загальновійськової армії для форсування річки Сіверський Донець біля Білогорівки, що на сході Луганщини, для оточення українських військ поблизу Рубіжного.

Супутникові знімки показали, що українська артилерія зруйнувала кілька російських понтонних мостів і знищила щільне зосередження російських військ і техніки навколо річки.

За даними Інституту вивчення війни, могли бути вбитими або пораненими до 485 російських солдатів та знищені понад 80 одиниць техніки.

Закордонні ЗМІ такі втрати росіян назвали катастрофою.

Варто зазначити, що у разі успіху цього маневру противника, мовиться про переправу і взяття під контроль с. Білогорівка, угрупування ЗСУ в Луганській області опинилося б перед загрозою повного оточення.

Як раніше повідомляв Realist.online, на Луганщині ЗСУ знищили ще одну переправу окупантів поблизу с. Серебрянка. Координати понтонної переправи, місць скупчення важкої бронетехніки і особового складу окупантів були надані аналітичним відділом ГІ “Права Справа”.

Ці епізоди російсько-української війни наочно засвідчили той факт, що український рух спротиву на окупованих територіях працює плідно й ефективно, незважаючи на складну ситуацію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.