“Політична повія”. Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер нарешті пішов із “Роснєфті”

78-річний політик припинив співпрацю з рашистською компанії після шаленого тиску європейської спільноти.

Подія: Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер залишив посаду голови ради директорів російської державної компанії “Роснєфть”. Про це йдеться у заяві на сайті компанії.

Деталі та коментарі: 78-річний Шредер заявив “про неможливість продовження своїх повноважень у раді директорів компанії”, які він виконував з 2007 року. Також раду директорів з тієї ж причини залишив Маттіас Варніг, керуючий директор компанії Nord Stream AG, оператор газопроводу “Північний потік-2”. Шредера в лютому також висунули до ради директорів російської компанії “Газпром”.

Герхард Шредер пішов з “Роснєфті” після тиску Європейського парламенту, який 19 травня закликав ЄС запровадити санкції проти колишнього канцлера Німеччини через його ділові та політичні зв’язки з росією. Як відомо, парламент ухвалив резолюцію, в якій йдеться про те, що санкції після вторгнення в Україну мають бути поширені “на європейських членів рад директорів великих російських компаній та політиків, які продовжують отримувати російські гроші”. В ухваленому рішенні згадується також колишня міністрка закордонних справ Австрії Карін Кнайсль, яка з минулого року входить до наглядової ради російської державної нафтової компанії “Роснєфть”.

Коаліційний уряд Німеччини у середу висунув пропозицію позбавити Шредера офісу та співробітників, що фінансується державою. Це частина переваг, які дають змогу колишнім канцлерам продовжувати політичну роботу. Бюджетний комітет Бундестагу зазначив, що колишній канцлер Шредер більше не виконує жодних обов’язків, що випливають з його колишньої посади.

Шредер активно лобіює інтереси режиму володимира путіна і зокрема державної компанії “Ґазпром”. Зокрема, у жовтні 2016 року він очолив раду директорів компанії Nord Stream 2 AG, створену для спорудження системи транспортування газу “Північний потік-2”. Він же керував консорціумом із будівництва першого Північного потоку, у якому його місячна зарплата становила 250 тисяч євро. Шредера публічно критикували за прихильність до російського диктатора. 3 травня 2020 року німецький політик заявив, що “жоден президент РФ не поверне Криму” і потрібно зняти санкції з росії. Також він заявив, що мир на Донбасі можливий тільки за умови федералізації України. 8 листопада 2018 року Шредера внесли до бази “Миротворця”. Абсолютно прозорі промосковська та корупційна складові діяльності цього політика ввели в обіг нове слово — “шредеризація” (англ. “Schroederization”, нім. “Schröderisierung”), що трактують як корупціалізацію кремлем політичної еліти країн Європи.”Я назвав його політичною повією тепер, коли він почав брати великі гроші від путіна. Однак секс працівниці в моєму районі запротестували, щоб я більше не використовувати цю фразу”, — висловивсчя про Шредера Том Лантос, голова Комітету закордонних справ Конгресу США.

Читайте також  Університет нафти і газу співпрацюватиме із польським вишем. ФОТО

Герхард Шредер очолював уряд Німеччини з 1998 по 2005 рік. Після нього канцлеркою була Ангела Меркель, а 8 грудня 2021 року її замінив Олаф Шольц. Посол України у Берліні Андрій Мельник 20 травня в інтерв’ю RND заявив, що Шольц навмисно затягує постачання обіцяного важкого озброєння для ЗСУ. За словами Мельника, ще у квітні під час саміту на авіабазі Рамштайн ухвалили рішення про передачу Україні 30 зеніток Gepard та іншої техніки, проте цього досі не зроблено.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.