“Однорічного хлопчика ґвалтували двоє, nомер”. Нові звірсtва окупантів у Харківській області

За словами омбудсменки Людмили Денісової, лише упродовж доби надійшло 56 дзвінків про сексуальні злочини рашистів.

Подія: Кожного дня на телефон лінії психологічної допомоги Уповноваженої ВРУ з прав людини надходять повідомлення про сексуальні злочини рашистів, від яких холоне кров. Звірства російських солдатів не мають меж, повідомила Людмила Денісова у Facebook.

Деталі і коментарі: За її словами, Збройні Сили України звільняють міста і села Харківської області, і впродовж останнього тижня більшість дзвінків надходить звідти. Від самих жертв та їхніх рідних. “Учора лише за одну годину через пережите сексуальне насильство звернулися 10 осіб, з них 8 — зґвалтовані неповнолітні. У тому числі двоє хлопчиків 10 років. Упродовж останньої доби отримали 56 дзвінків. Трійнята 9 років, дівчата. Зґвалтовані рашистами, мають тяжкі травми статевих органів. Усе це на очах у матері, вона у шоковому стані. Ізюм. Звернулася мама, на її очах дев’ятимісячну донечку зґвалтували свічкою. Однорічного хлопчика ґвалтували двоє, помер. Дівчинка двох років, ґвалтували двоє, залишилася живою. Зґвалтовані чоловіки 67 та 78 років. Жах і лють переповнюють!” — написала Денісова. За її словами, це — геноцид українського народу з особливою жорстокістю, порушення не лише норм міжнародного гуманітарного права, а й самої його суті, моралі цивілізованого світу!

В інтерв’ю британському тижневику The Sunday Times Людмила Денісова наголосила, що зґвалтування є ганебною зброєю російських окупантів. “Криміналісти, які виявляють тіла в регіоні, кажуть, що у багатьох є сліди зґвалтування. Багато зґвалтувань були груповими, і є випадки, коли дівчата у віці від 14 до 16 залишалися вагітними. І це були не тільки жінки. Одна з найжахливіших історій про 11-річного хлопчика, якого росіяни 10 годин ґвалтували на очах у мами, прив’язаної до стільця. Він не говорив впродовж місяця”, — зауважила Людмила Денісова. За її словами, сексуальні злочини вчиняли переважно молоді солдати 20-25 років, вони робили це публічно на очах інших членів сім’ї і кричали: “Ми хочемо зробити це з кожною нацистською сукою в Україні”. Ці заяви — лише верхівка айсберга, оскільки жертви не готові публічно розповідати про факт зґвалтування, побоюючись осуду та сумніваючись, що злочинці будуть покарані, вважає омбудсменка.

Читайте також  Лікарі борються за його жuття: окупанти розстрілялu працівника Запорізької АЕС

За даними Офісу генпрокурора, станом на 19 травня, внаслідок збройної агресії рф в Україні загинула 231 дитина, 427 — поранено. Ці цифри не є остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Найбільше постраждало дітей у Донецькій (144), Київській (116), Харківській (100), Чернігівській (68), Херсонській (48), Луганській (47), Миколаївській (44), Запорізькій (28), Сумській (17), Житомирській (15) областях та у Києві (16). 17 травня ворог вкотре обстріляв Бахмут Донецької області. Внаслідок ракетного удару по житловому будинку тяжко травмовані діти 9, 12 та 17 років. 18 травня під завалами зруйнованого будинку рятувальники знайшли тіла жінки та 2-річної дитини. Стало відомо про загибель 17-річної дівчини у місті Пологи Запорізької області внаслідок обстрілів окупантом цивільної інфраструктури. 16 травня на автодорозі у Миколаївській області восьмеро людей, серед яких 5-річна дівчинка, підірвалися на міні. Всі вони отримали поранення різного ступеня тяжкості.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.