“Я б їм колола наркотики і вирізала зірки на спині”. Журналісти ідентифікували дружину окупанта, котра готова катувати українських дітей

Міжнародний кримінальний суд направив в Україну 42 представників для розслідування воєнних злочинів рф.

Подія: Журналісти знайшли дружину окупанта, яка готова катувати українських дітей. Про це йдеться у сюжеті проекту “Схеми”.

Деталі і коментарі: Одна з перехоплених розмов окупанта з дружиною з боку СБУ викликала величезний резонанс у світової спільноти. Жінка скаржилася чоловікові на українських дітей, які опинилися в росії і відмовилися святкувати 9 травня, пояснивши, що це “не їхнє свято”. Вона докладно розповіла, як їх готова покарати за це: “Я б їм колола наркотики і вирізала зірки на спині”.

Розслідувачі “Схем” з’ясували, що голоси на записах належать громадянці рф Юлії Копитовій та її чоловікові Володимиру. Завдяки спеціалізованим сервісам журналістам вдалося знайти два фото російського військових, які він колись опублікував на своїй сторінці у соцмережі, але потім видалив.

“Чоловікові 31 рік, він родом з міста Ярцево смоленської області. Поки в його соціальних мережах немає фотографій, він залишив тільки статус, що “глибоко одружений”, – зазначається в розслідуванні.

Сторінка Юлії, яка прив’язана до номера телефону, з якого велася розмова, в мережі не активна. Але журналістам вдалося знайти фото жінки і з’ясувати, чим вона займається. Юлії 30 років. Вона родом з селища Пржевальський смоленської області. У 2020 році вийшла. За даними джерел в російській системі юстиції, в 2019 році жінка працювала в дитячій клінічній лікарні смоленської області.

Журналісти зателефонували Копитовим. Юлія не захотіла говорити, а Володимир хоча й спілкувався, але заперечував, що на записах голос його і його дружини.

Мати солдата також відмовилася розмовляти. Вона скаржилася, що не може поговорити зі своїм сином, тому що з ним немає зв’язку. А коли їй увімкнули послухати запис СБУ, заявила:

Читайте також  На Луганщині зaгuнув військовослужбовець з Прикарпаття Сергій Ганчак

“Яке я маю відношення до всього цього? Що ви мені мозки полощете? Мій син там щось сказав? Якщо вона щось сказала, то розберіться з нею”.

Тож не дивно, що після таких настроїв своїх дружин російські окупанти скоюють звірячі злочини на території України. За даними Офісу генерального прокурора, з початку повномасштабного вторгнення нашими правоохоронцями зареєстровано 11 724 злочини про порушення законів і звичаїв війни.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд направив в Україну 42 слідчих, судово-кримінальних експертів і працівників суду для розслідування воєнних злочинів росії. Про це йдеться в заяві прокурора МКС Каріма Хана. Він також зазначив, що вже 21 держава висловила бажання підтримати роботу Офісу прокурора МКС із розслідування воєнних злочинів в Україні, а 20 країн зобов’язалися надати необхідне фінансування.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: