Влада Івано-Франківська просить людей покинути місто або сидіти по домівках

Заклик пов’язаний з високою загрозою російських ракетних ударів.

Подія: В Івано-Франківську від 7 по 9 травня скасували всі публічні заходи, включно з молебнями і святкуванням Дня міста. Про це повідомив мер міста Руслан Марцінків.

Деталі та коментарі: Прошу по можливості 7, 8, 9 травня роботодавців, усіх мешканців Івано-Франківська не скупчуватися на озері, в парку, в інших публічних місцях, — закликав Марцінків у Telegram. — По можливості — виїхати за місто, по можливості — обробити свої городи. Тобто якнайменше, щоб було людей 7, 8, 9 травня в місті Івано-Франківськ. А якщо немає можливості виїхати з міста, то краще сидіть удома”.

Цікаво, що ще вранці 5 травня 42-річний мер дозволяв місцянам прогулянки. “У близько 50 відсотків мешканків хтось служить у ЗСУ чи інших підрозділах, якщо не більше, — сказав Марцінків в ефірі “Західного полюсу”. — Поставтеся із розумінням. Прогулянки мають бути, але не рекомендую гучних святкувань”. А вже пополудні керівник 235-тисячного міста порадив людям не виходити на вулиці.

Напередодні 9 травня почастішали ракетні обстріли українських міст, зокрема й на заході країни. Уперше рашисти завдали ракетного удару по Закарпаттю. Як повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита, ворожа ракета потрапила в одну із залізничних підстанцій біля вокзалу у Воловці. На об’єктах у радіусі 500 метрів вибиті вікна, уламки ракети пошкодили автомобілі поблизу. У Львові внаслідок ракетних ударів були пошкоджені три електропідстанції.

За даними Міністерства оборони України, з нагоди 9 травня росія готує певні провокації або активізацію обстрілів. Речник міністерства не виключає, що РФ може сама собі вигадати “перемоги” на фронті і видати їх за реальність. “Росія, якщо не досягне своїх цілей, а станом на сьогодні вона їх не досягла, може придумати їх і показати по телебаченню, — повідомив на брифінгу Олександр Мотузяник. — Це для них нормально, не є проблемою. Але, безумовно, ми розуміємо, що до цієї дати залишається не так багато часу, і це змушує нас бути пильними на всіх напрямках, не лише де є бойові дії, а й де відносне затишшя”.

Читайте також  Марцінків хоче, аби у міському пологовому тестували всіх пацієнток

Нагадаємо, що угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан у розмові з Папою Римським Франциском сказав, що, згідно з планом росії, війна закінчиться 9 травня. Про це повідомив сам понтифік, однак додав, що налаштований песимістично.

Раніше міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що рашисти можуть використати святкування 9 травня, щоб оголосити масову мобілізацію резервів для війни з Україною. За інформацією британського видання The Times, 9 травня росія планує висадити десант з окупованого Криму на території невизнаного Придністров’я. Водночас планують протести та заколоти в Кишиневі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.