Уряд Угорщини – про обстріл Закарпаття: правильно, що не дозволили транспортувати Україні зброю

Угорські урядовці переконані, що ухвалили правильне рішення, заборонивши через свою територію транспортувати озброєння Україні. Так там прокоментували перший від початку війни ракетний обстріл Росією Закарпаття 3 травня.

Думкою, зокрема, поділився державний секретар з питань інформації Міністерства закордонних справ Угорщини Томаш Менцер. Його слова цитує Infopost.

“Ця атака свідчить про те, що ми ухвалили правильне рішення, коли не захотіли відправляти зброю на війну”, – висловився він.

На його переконання, перевезення військових вантажів через угорсько-український кордон легко можуть стати цілями для атак російських загарбників.

Представник МЗС Угорщини запевнив, що постійно перебуває на зв’язку з посольством країни в Ужгороді.

Разом із цим Менцер поставив під сумнів пакет санкцій Європейського Союзу стосовно нафти та газу з РФ. За його словами, позиція Угорщини залишається чіткою: угорський уряд нібито не може підтримувати санкції на такий імпорт, “бо народ не повинен сплачувати ціну війни”.

Нагадаємо: 3 травня російська ракета поцілила в одну із залізничних підстанцій біля вокзалу у Воловці на Мукачівщині. На щастя, тоді ніхто не постраждав.

Глава Закарпатської обласної військово-цивільної адміністрації Віктор Микита наголосив, що окупанти обстріляли гірський район ракетами з осколково-фугасною бойовою частиною, які насамперед призначені для ураження людей.

Як повідомляв OBOZREVATEL, секретар РНБО Олексій Данілов припустив, що Угорщина знала про підготовку нападу РФ на Україну. Проте офіційний Будапешт поспішив заперечити ці заяви і назвав їх необґрунтованими.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.