Путін може зважитися на ядерний удар, він обирає між тактичним та стратегічним, – ексзамміністра фінансів РФ

Президент РФ Володимир Путін може зважитися на ядерний удар. При цьому для нього є вибір не між тим, йти на це чи ні, а між тактичним та стратегічним ядерним ударом.

Про це в інтерв’ю шеф-редактору OBOZREVATEL Оресту Сохару розповів відомий економіст, колишній заступник міністра фінансів РФ, експерший заступник голови Банку Росії (аналог українського НБУ) Сергій Алексашенко. Повну текстову версію другої частини інтерв’ю у межах проєкту “Орестократія” можна прочитати тут.

При цьому, за словами експертів, на повноцінну світову ядерну війну Путін не наважиться. “Він дуже любить своє життя”, – пояснив Алексашенко. А ось на удар по Україні, вважає економіст, Путін може піти.

“Думаю, що він на це може наважитися. У голові у Путіна вибір не між використовувати ядерну зброю або не використовувати, а яку – тактичну чи стратегічну. Грубо кажучи, показати Україні “знай своє місце!” або дати зрозуміти Байдену “не надумай сунутись, а то отримаєш!” – каже Алексашенко.

Також він вважає, що для Путіна війна йде зі США, тому для укладання миру знадобляться переговори і з президентом США Джо Байденом.

“Я боюся, що без прямих переговорів Путіна – Байдена, Москви та Вашингтона, Кремля та Білого дому дипломатичний документ, який підбиває межу під війною, не вийде. Це не випадкові фрази – треба розуміти, що у людей у голові така конструкція”, – каже він.

Як раніше писав OBOZREVATEL, російський пропагандист Дмитро Кисельов погрожував ядерним ударом Великобританії. Він вважає, що країну потрібно “стерти з землі” за те, що вона “грає особливу роль у долі України”, проти якої РФ розв’язала війну.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.