Захисники Маріуполя показали унікальні кадри операції з порятунку людей із “Азовсталі”

Захисники Маріуполя показали унікальні кадри операції з порятунку людей із “Азовсталі”. Заручники Росії побачили сонце вперше за два місяці.

Серед звільнених – переважно лише жінки та діти. Відео опублікував голова фракції “Слуги народу” у Верховній Раді України Давид Арахамія.

“Полк “Азов” надав унікальні кадри нинішньої операції з порятунку людей в Маріуполі. Це стало можливим завдяки зусиллям Володимира Зеленського та злагодженій роботі Офісу президента, яку координував Андрій Єрмак. Надважливу частину роботи виконали Денис Прокопенко і полк “Азов”, Головне управління розвідки Міністерства оборони, команда Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Ірина Верещук. Дякуємо за підтримку ООН і Міжнародному Комітету Червоного Хреста”, – перерахував Арахамія тих, хто долучився до порятунку мирних маріупольців.

На унікальних кадрах видно, як з бункерів “Азовсталі” вперше за два місяці на білий світ виходять змучені жінки та діти. Їм допомагають пробиратися через завали чоловіки, більшість з яких залишитися тут.

На поверхні, коли жінки та діти у супроводі рятувальників біжать до евакуаційного автобуса, видно страшні руйнування, завдані російськими окупантами найбільшому у Європі металургійному заводу. Його більше не існує.

Вивозитимуть маріупольських жінок і дітей на розбитому автобусі, в якому немає вікон. Однак вони щасливі, що отримали шанс вибратися в безпечне місце. Люди розповідають, що у них практично закінчилася їжа, а діти постійно відчували голод.

Серед звільнених мирних жителів – і старі, і малі. Маленькому Святославчику, приміром, напередодні дня, коли йому з мамою вдалося виїхати з Маріуполя, виповнилося 6 місяців. Третину свого життя малюк прожив під російськими бомбардуваннями та обстрілами, відчуваючи безперервний голод та спрагу.

“Багато людей працювали для того, щоб це стало можливим. Робота буде продовжуватися, доки ми не врятуємо всіх наших людей”, – запевнив Арахамія.

Читайте також  У Галичі люди знову перекрили дорогу на Львів: невдоволені допомогою за збитки від повені (ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.