На Київщині виявили масові поxoвaння ще 900 людей

У Київській області, частину якої було тимчасово окуповано, солдати РФ цинічно вбивали мирних жителів та ховали їх у братських могилах.

Одна з таких могил у Бучі була видна навіть на супутникових знімках. Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю польським ЗМІ заявив, що нещодавно під Києвом було виявлено ще одне масове поховання з тілами 900 людей.

За його словами, скільки російські загарбники убили мирних громадян сказати складно, оскільки вони спалювали вбитих у пересувних крематоріях.

” Вони ж прибирають сліди… Було стільки вбитих, що попри те, що вони спалили, знову знайшли зараз могилу 900 людей у Київській області. Скільки людей загалом загинуло – ніхто не знає”, – зазначив Зеленський.

Глава держави також розповів, що прокуратура та правоохоронці вестимуть слідства і всіх окупантів буде засуджено за їх злочини.

“Будуть наслідки, буде слідство, буде потім перепис населення. Треба ж знайти всіх людей, ми ж не знаємо скільки їх… Наші слідчі органи та правоохоронні органи засудять усіх їх, але для нас важливе міжнародне визнання”, – сказав президент.

Також він підкреслив, що в Україні є люди, які “шукатимуть” окупантів, які вчинили звірства. Зеленський зазначив, що це не загроза, просто він знає, що таких людей багато і хтось чекатиме міжнародного суду, а хтось чекатиме ночі, щоб помститися.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.