Аварія у Світлий понеділок забрала життя двох братів – 17-річного Павла та 15-річного Вадима

Обоє підлітків – із багатодітних родин. У родині Вадима залишились ще троє братів, у Павла – старший брат і молодша сестра.


Травми обох хлопців виявились несумісними із життям. Вони загинули дорогою на Почаїв. Куди саме їхали, – у селі не знають.
Жахлива ДТП у Світлий понеділок відібрала життя двох підлітків. В ДТП неподалік села Старий Тараж, що на Кременеччині, загинули Павло Лахита, якому у січні виповнилось 17 років, і Вадим Гринюк, якому невдовзі мало би виповнитись 16.

Як з’ясувалось, хлопці дружили з малечку, а ще були троюрідними братами. Павлова мати і Вадимів батько — двоюрідні брат і сестра. Обоє підлітків – із багатодітних родин, які проживають у с. Ридомиль, повідомив староста села Святослав Кужель.

— Сім’ї багатодітні, в родині Вадима ще залишились троє синів – старші за загиблого хлопця, і молодші, — розповів Святослав Кужель. — У Павла ще є старший брат і молодша сестра. Батьки з віруючих, з християн Віри євангельської.

Батько Павла працює в місцевому агропідприємстві, мама перебуває у центрі зайнятості на обліку. Батьки Вадима офіційно не працюють. Проте обидві родини мають чималі господарства, багато працювали біля землі, тому роботи завжди вистачало. І сини завжди були першими помічниками для батьків. Чому і куди хлопці їхали, у селі не знають. Проте в ДТП потрапили на дорозі на Почаїв.

— За кермом, за нашими даними, був Павло, це його мотоцикл був, йому його недавно подарували, — розповів Святослав Кужель. — Велика біда, діти загинули… Спокійні хлопці, трудящі, батькам допомагали… Проведуть їх в останню путь також разом.

Поховати друзів і братів планують 27 квітня у рідному селі Ридомиль.

Читайте також  У Польщі автобус з українцями потрапив в ДТП: 12 осіб постраждало

Причину ДТП, в якій загинули юнаки, встановлюють слідчі Тернопільщини.

Нагадаємо, аварія трапилася 25 квітня неподалік села Старий Тараж Кременецького району. На Т-подібному перехресті не розминулися автомобіль Citroen Berlingo та мотоцикл марки Honda.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група та екстрена медична допомога. Водій іномарки, здійснюючи поворот ліворуч, виїхав на перехрестя. І саме там в нього врізався мотоцикл. В результаті удару і мотоцикліст, і його пасажир загинули на місці події.

З тілесними ушкодженнями госпіталізували до хірургічного відділення водія з автомобіля. У нього взяли кров для перевірки на вміст алкоголю. Даний факт внесений в ЄРДР згідно із ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб) ККУ. Причину аварії встановить слідство.

— Загинули молоді хлопці, 2006 та 2007 років народження, — розповів начальник головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол. — Удар був настільки сильним, що їх не врятували навіть шоломи. Я неодноразово звертався до всіх учасників дорожнього руху, не нехтувати правилами дорожнього руху, адже дорога не прощає помилок.

Редакція щиро співчуває батькам, братам і сестрам, родинам, друзям та односельцям загиблих хлопців. Вічная їм пам’ять…

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.