Повністю небо неможливо закрити. Це жодна країна світу не зможе – Арестович

Після інтерв’ю Інзі Мезеря на каналі Politeka Online Олексій Арестович написав: «Позитивний сценарій закінчення війни можливий при постачанні в Україну важкого озброєння до кінця травня-середини червня».

Арестович в інтерв’ю пояснив, наскільки ми близькі до того, щоб повністю закрити самим небо.

«Повністю небо неможливо закрити. Це жодна країна світу не зможе, навіть США. Є тільки можливість, якщо так переводити з воєнного на цивільний, є ступінь надійності прикриття основних об’єктів і військ.
Цю ступінь надійності можна довести до дуже високої, коли ворог або відмовиться від засобів повітряної атаки, або буде дуже обмежено застосовувати, коли складуться специфічні умови. Але це дуже складно буде зробити», – пояснив Арестович.

Він додав, що зараз багато країн світу готові надати Україні серйозний захист типу “Гепард” і інші види ППО. Також Арестович нагадав, що сьогодні в Америці голосують за ленд-ліз, а це принципова зміна правил гри – тобто це американська промисловість починає працювати на українську армію, в буквальному сенсі цього слова.

«Я думаю, там буде багато, в тому числі і засобів ППО, і ми поступово закриємо. Створимо таку щільність ППО на основних об’єктах критичних інфраструктур, над підрозділами військ, що російські війська в засобах повітряної атаки почнуть мати ще більші втрати, ніж зараз, вони ще швидше закінчуватимуться, вони і зараз несуть дуже великі втрати.

Ми збили загалом у них вісім авіаційних полків. 160 одиниць ми вже знищили, а всього у них було 384 із 500, які вони зібрали», – розповів Арестович.

Він наголосив, що головне навіть не літаки, а льотчики, які вміють воювати. А саме таких вони зараз активно втрачають, і це більша проблема, ніж придбати літак, хоча і це не так просто.

Читайте також  За погану поведінку дітей штрафуватимуть батьків: Чого варто очікувати українцям

«Я не раз говорив, що російська авіація не вміє проводити складні повітряні операції, і воно в повній мірі зараз відобразилося», – нагадав Арестович і додав, що росіяни зараз будуть дуже сильно економити свою авіацію, щоб хоч щось зберегти після цієї війни чи для проведення третьої світової, зіткнення з НАТО, хоча в такому випадку російська авіація максимум протримається днів три, а може і менше.
«У НАТО тотальна перевага в повітрі, все закінчиться за 48 годин», – заявив Арестович і додав, що західну військову підтримку в повному обсязі ми отримаємо десь вкінці травня – на початку червня.

Фото – скрін з відео.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.