До вибухів у Придністров’ї місцева “влада” готувалася завчасно: подбали про бункер

Українська військова розвідка перехопила документ, який свідчить про підготовку керівників “ПМР” до обстрілу в Тирасполі.

Вибухи, які пролунали 25 квітня в так званій столиці “Придністровської Молдавської республіки” (ПМР) місті Тирасполі, були спланованою провокацією російських спецслужб.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, опублікувавши перехоплений документ.

Виявляється, до цього “обстрілу” з гранатометів так звана “влада ПМР” готувалася ще за три дні до його проведення, подбавши про облаштування захищеного і комфортного бункера.

22 квітня секретар “Держкомісії з ліквідації надзвичайних ситуацій” невизнаної республіки Вадим Шмаленко звернувся з листом до голови Каменського району Володимира Бичкова. У ньому йшлось про термінову (до 16.00 того ж дня) підготовку відомостей про наявність та місце розташування “захищеного пункту управління цивільної оборони міста”.

У разі відсутності такого пункту, ставилось питання про його термінове створення.

“Очевидно, що цей випадок – один з низки провокативних заходів, організованих ФСБ для нагнітання панічних та антиукраїнських настроїв. За задумом авторів, вони мають виправдати війну на території України, чи залучити “ПМР” до бойових дій. Або в якості території з певним мобілізаційним резервом, або ж як територію, з якої російські війська можуть проводити атаки на українську територію”, – йдеться у повідомленні української військової розвідки.

За наявною в ГУР Міноборони інформацією, ФСБ РФ продовжить серію провокативних терактів на території “ПМР”.

Як повідомлялося раніше, 25 квітня близько 17:45 у Тирасполі прогриміла серія вибухів. Вони сталися у приміщенні, де розташовані офіси місцевого “Міністерства державної безпеки” та філіалу російської Федеральної служби безпеки в ПМР.

У результаті інциденту будівлю пошкоджено, вікна вибито. На вулиці поруч з приміщенням виявили предмети, схожі на використані гранатомети РПГ-22 та РПГ-27.

Читайте також  «Це буде перевірка, якої ще не було»: мольфар назвав найскладніший місяць за всю війну

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.