Росія має три виходи, Україна – два: Арестович назвав можливі сценарії завершення війни

Україна поки що готова вести переговори з Росією щодо завершення війни. Однак якщо Кремль не захоче вести діалог про відновлення миру, то замість української влади з окупантами “говоритиме” важке озброєння.

Таку заяву зробив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович російському правозахиснику Марку Фейгіну. Запис їхньої розмови був опублікований на YouTube.

За його словами, РФ має лише три варіанти подальших дій: сісти за стіл переговорів після провалу на східному напрямку, продовжувати вести позиційну війну або ж почати масштабну мобілізацію серед свого населення. А ось в України всього два варіанти – переговори або винесення ворожої армії з нашої землі вперед ногами.

“Ми дуже хочемо зробити друге, але все ще залишаємо шанс на переговори. Президент сьогодні підтвердив – якщо знищать захисників Маріуполя, або якщо проведуть якийсь “референдум” у Херсоні, то ми виходимо з переговорів. І далі у нас лише один варіант – їхнє винесення вперед ногами”, – сказав Арестович.

Як повідомляв OBOZREVATEL, напередодні президент України Володимир Зеленський назвав головні питання на переговорах із Росією щодо припинення війни. За його словами, це гарантії безпеки та нейтральність, а також доля Донбасу та Криму.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.