Що реально може зупинити РФ у війні проти України – розповів колишній радник Путіна Андрій Іларіонов

Як пише видання BBC News – Україна, колишній головний економічний радник Володимира Путіна Андрій Іларіонов вважає, що лише “реальне ембарго” на російські енергоносії із боку західних країн може зупинити війну в Україні.

– Якщо західні країни спробують запровадити реальне ембарго на експорт нафти і газу з Росії, я б побився об заклад, що протягом місяця-двох російські військові дії в Україні, ймовірно, будуть припинені. Це один із дуже ефективних інструментів, які досі мають західні країни”.

Крім того, Іларіонов сказав, що Росія “не сприймає серйозно” загрози інших країн щодо скорочення споживання її енергоносіїв.
Колишній радник очільника Кремля переконаний, що Путін був готовий до удару по економіці РФ, це демонструє його пріоритети.

– Його територіальні амбіції, його імперські амбіції набагато важливіші за решту, включаючи кошти для існування російського населення і фінансове становище в країні, і навіть фінансовий стан його уряду”, – сказав колишній радник Путіна.

Певне, що Андрій Іларіонов має рацію, адже незважаючи на масштабні санкції проти Росії через війну Путіна проти України, країни Європи продовжують купувати нафту та газ у країни-агресора, даючи РФ ресурс на продовження так званої операції. Київ вважає це заохоченням продовження наступу на Україну.

До слова, лише минулого року через зростання цін на енергоносії доходи від нафти та газу дозволяли покривати 36% державних видатків Росії. Більшість цього доходу надходить від Європейського Союзу, що імпортує близько 40% газу та 27% нафти з Росії.

А цього тижня головний дипломат ЄС Жозеп Боррель сказав: “Мільярд євро – саме стільки ми щодня платимо Путіну за енергію, яку він нам постачає”.

Слава Україні!

 

Читайте також  За вихідні у автопригодах троє прикарпатців загинуло, а ще четверо – травмовано

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.