Київ та європейську столицю кохання можуть з’єднати залізничним рейсом

2-3 грудня у Львові відбулось ІХ засідання Парламентської асамблеї України і Республіки Польща. За результатами роботи народних обранців було підписано спільну заяву, в якій, серед іншого польська та українська сторони рекомендують національним залізницям опрацювати маршрут Київ-Краків-Париж. Про це йдеться на офіційному Інтернет-представництві Верховної Ради України, пише Наш вибір.

qz8fvg

Варто наголосити, що у документі чимало пунктів присвячено вирішенню історичних проблем. Зокрема, сторони закликають до продовження ретельних досліджень українських і польських істориків з метою діалогу, спертого на історичні факти, а також стримування сил, які ведуть до суперечок між нашими суспільствами. Або ж підтверджують готовність сприяти популяризації спільних героїчних сторінок минулого і сьогодення, а також заохочують до проведення спільних заходів на всіх рівнях із вшанування жертв трагічних подій минулого, в яких постраждали українці та поляки, у тому числі увіковічення їх пам’яті в Україні та Польщі.

Спільна заява була підписана у Львові 3 грудня співголовами Парламентської асамблеї України і Республіки Польща О. Сироїд та Р.Терлецьким.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.