Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що можна починати готуватися до зустрічі президентів України і Росії, – подробиці

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що можна починати готуватися до зустрічі президентів України і Росії.

Україна підготувала пакет документів для проведення особистої зустрічі Володимира Зеленського та Володимира Путіна; їх передали російській делегації під час переговорів у Стамбулі.

Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передає “РБК-Україна”.
“Напрацьований пакет документів, з яким ми вже виступаємо, і пропозиції, які ми передали російській стороні, кажучи про те, що в принципі можна вже починати готуватися до зустрічі президентів. Коли саме це станеться – це питання логістичне, тому що росіянам потрібно подивитися наші пропозиції, дати якусь попередню відповідь”, – сказав радник голови ОП.

Подоляк зазначив, що зустріч глав держав можлива після того, як РФ розгляне всі моменти договору про гарантії безпеки.

“Ключовий – це договір про гарантії безпеки, які вирішують питання війни і миру. Напевно, ми можемо виходити на розуміння, що найближчим часом зустріч президентів буде. Коли саме, сказати неможливо”, – розповів радник глави ОПУ.

Подоляк прокоментував тему референдуму щодо мирного договору з РФ.

За словами радника глави Офісу президента, всеукраїнський референдум можна буде провести тільки після того, “як російські війська покинуть нашу територію. Відійдуть на кордони, принаймні, на позиції станом на 23 лютого 2022 року”.

Слава Україні і ЗСУ!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.