“Мама вже вдома, тобто — на небесах”. Коли комбат наказав усім жінкам відійти подалі від передової, вона відмовилась

У 48-річної загиблої на фронті Ольги Семидьянової залишилось 12 дітей.

Ольга — військовий медик. Загинула на рубежі Донецької та Запорізької областей.

“Вона мала велике серце. Таке, яке могло вмістити весь світ, — каже друг загиблої 58-річний Дмитро Антипович. — Ми познайомилися, коли я проходив психологічну реабілітацію. Саме Ольга, яка там волонтерила, допомогла мені вибратися з прірви депресії…”

Ольга — мати-героїня. Маючи рідних шестеро дітей (чотири доньки та двоє синів), вони з чоловіком взяли у родину ще шістьох. “Коли Оля виношувала наймолодшу доньку, сім’я вирішила, що виховуватиме також прийомних дітей, — розповідає Дмитро. — Оля хотіла допомагати сиротам. Взяла у родину шістьох хлопців, підлітків з важкими долями. Виростила як рідних”.

З початку війни у 2014-му Ольга їздила на передову, рятувала поранених. Її чоловік пішов добровольцем у ДУК “Правий сектор”. У 2016-му Ольга разом з донькою Юлією Волковою вступили в батальйон “Айдар”.

“Того дня, коли Ольга загинула, ми з Юлею сиділи на кухні, розмовляли, — каже чоловік. — О 16.00 — телефонний дзвінок від Олі. Юля раптово змінилася на обличчі. Передала слухавку мені. Подруга сказала триматися і приглядати за дітьми. За шість годин повідомили, що Оля загинула. Юля подзвонила мені, сказала: “Мама вже вдома”. Це їхня сімейна мова, вдома — означає на небесах”.

Під час того фатального бою, як розповідає донька загиблої, комбат дав завдання відправити всіх жінок з передової трохи далі.

“Але мама відмовилася. Вона до останку рятувала поранених бійців. Вороги били з танків, стріляла піхота. Маму вбили зі стрілецької зброї. Вона померла від втрати крові”, — розповідає Юлія.

“Від смерті мами минуло вже більше двох тижнів, а ми досі не можемо її поховати, — додає інша донька Ольги — Анна Семидьянова. — Вона загинула в бою на рубежі Донецької та Запорізької областей. Нині цей населений пункт окупований, тому волонтери не можуть вивезти тіло…”

Читайте також  Розповідав фейки про те, як "8 років бомбили Донбас": у Харкові затримали письменника з Горлівки

За мужність та професіоналізм Ольга отримала чимало військових нагород. Остання її прижиттєва відзнака — орден “Честь і слава”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.